Het korte verhaal

29jan2016 10.00 - 17.00

Mastercourse over de pedagogisch-didactische benadering van het korte verhaal.

Het korte verhaal is een genre dat bij uitstek geschikt is voor het voortgezet onderwijs. Tijdens deze Mastercourse zal ingegaan worden op verschillende pedagogisch-didactische benaderingen van het genre. Zo spreekt Jelle Koopmans over de geschiedenis van het genre. Petra Sleeman gaat in op het gebruik van jongerentaal in een kort verhaal van de hedendaagse schrijfster Anna Gavalda. Ieme van der Poel behandelt het beroemde verhaal L’Hôte van Camus en gaat daarbij ook in op de film (Loin des hommes) en de stripversie. Mieke Taat spreekt over het subgenre van de fantastische vertelling. Fouad Laroui gaat graag met de cursisten in gesprek over zijn recent verschenen verhalenbundel Les noces fabuleuses du Polonais.

Docenten Frans

Opzet/doel Mastercourse

Vakinhoudelijke / wetenschappelijke nascholing

• Datum: vrijdag 29 januari 2016
  • Prijs: € 195 (inclusief koffie/thee en lunch)
  • Tijd: 10:00 - 17:00 uur
  • Locatie: UvA-locatie in de binnenstad van Amsterdam
  • Na afloop ontvangen de deelnemers een certificaat

Docenten (Franse taal en cultuur)

• dr. Jelle Koopmans
  • dr. Fouad Laroui
  • prof. Ieme van der Poel
  • dr. Petra Sleeman
  • drs. Mieke Taat

Aanmelden

Om u aan te melden voor een Mastercourse maakt u bij de Illustere School een persoonlijke pagina aan.

1. Open onderstaande link.
  2. Maak een persoonlijke pagina aan door op   Registreer hier te klikken.
  3. U ontvangt op het door u opgegeven e-mailadres een   registratiemail met daarin een inlognaam en wachtwoord (als u deze mail niet ontvangt, controleer dan uw spam map of ongewenste-mailbox. Het is mogelijk dat deze mail als spam wordt gezien).
  4. Klik op   Schrijf je in voor een cursus.
  5. Kies onder het   Cursustype Mastercourses de nascholing waarvoor u zich wilt aanmelden.
  6. Kies de wijze van betaling en vul alle gewenste gegevens in.
  7. Klik ten slotte op   Inschrijven.
  8. U ontvangt per mail een bevestiging van uw inschrijving.

Enkele weken voor aanvang van de Mastercourse ontvangt u per post informatie over de locatie en het programma. Bewaar de gegevens van uw persoonlijke pagina goed. Als u wijzigingen wilt aanbrengen in uw persoonlijke gegevens of de aanmelding wilt annuleren, keert u terug naar uw persoonlijke pagina.