Maken media geschiedenis? Tijdvak 1950 - nu

05feb2016 10.00 - 17.00

Cursus

Vakinhoudelijke Mastercourse aansluitend bij het tijdvak 10: tijd van de televisie en computer, 1950 - heden.

De koude oorlog, de culturele revoluties van de jaren 60, de ontzuiling in Nederland en de opkomst van neoliberalisme en het postmoderne consumptiecultuur zijn allemaal verweven met de opkomst van nieuwe media. Zo bracht de televisie de buitenwereld in de woonkamer, veranderde de pc onze manier van werken en onze vrijetijdsbesteding en hervormen het Internet en sociale media momenteel de publieke sfeer. In deze Mastercourse wordt allereerst besproken hoe media bijdragen aan historische veranderingen. Daarna wordt een aantal bijzonder belangrijke media-ontwikkelingen van de afgelopen 60 jaar nader geanalyseerd om ter discussie te stellen hoe ze vorm gaven aan grote politiek gebeurtenissen en het alledaagse leven.

Docenten Geschiedenis

Opzet/doel Mastercourse

Vakinhoudelijke nascholing aansluitend bij het tijdvak 10: tijd van de televisie en computer, 1950 - heden

• Datum: vrijdag 5 februari 2016
  • Prijs: € 195 (inclusief koffie/thee en lunch)
  • Tijd: 10:00 - 17:00 uur
  • Locatie: Belle van Zylenzaal, Universiteitsbibliotheek, Singel 425 Amsterdam
  • Na afloop ontvangen de deelnemers een certificaat

Docenten (Mediastudies)

• dr. Karin van Es
  • dr. Markus Stauff

Aanmelden

Om u aan te melden voor een Mastercourse maakt u bij de Illustere School een persoonlijke pagina aan.

1. Open onderstaande link.
  2. Maak een persoonlijke pagina aan door op   Registreer hier te klikken.
  3. U ontvangt op het door u opgegeven e-mailadres een   registratiemail met daarin een inlognaam en wachtwoord (als u deze mail niet ontvangt, controleer dan uw spam map of ongewenste-mailbox. Het is mogelijk dat deze mail als spam wordt gezien).
  4. Klik op   Schrijf je in voor een cursus.
  5. Kies onder het   Cursustype Mastercourses de nascholing waarvoor u zich wilt aanmelden.
  6. Kies de wijze van betaling en vul alle gewenste gegevens in.
  7. Klik ten slotte op   Inschrijven.
  8. U ontvangt per mail een bevestiging van uw inschrijving.

Enkele weken voor aanvang van de Mastercourse ontvangt u per post informatie over de locatie en het programma. Bewaar de gegevens van uw persoonlijke pagina goed. Als u wijzigingen wilt aanbrengen in uw persoonlijke gegevens of de aanmelding wilt annuleren, keert u terug naar uw persoonlijke pagina.