Mythes van Minos: archeologie en verhalen op Kreta

12feb2016 10.00 - 17.00

Cursus

In deze Mastercourse staat de relatie centraal tussen de mythologie en de praktijk en de interpretaties in de archeologie van Kreta.

Kreta heeft een bijzondere plaats in de Griekse mythologie. Denk bijvoorbeeld aan de verhalen over Koning Minos, de kunstenaar Daedalus en het Labyrinth. De archeologie van Kreta heeft bovendien inzicht gegeven in het bestaan van een bijzondere materiële cultuur op het eiland, de Minoïsche Cultuur uit de Bronstijd. Op deze studiedag staat de relatie centraal tussen de mythologie en de praktijk en interpretaties in de archeologie van Kreta.

Docenten Klassieke talen, Geschiedenis en KCV

Opzet/doel Mastercourse

Vakinhoudelijke / wetenschappelijke nascholing

• Datum: vrijdag 12 februari 2016
  • Prijs: € 195 (inclusief koffie/thee en lunch)
  • Tijd: 10:00 - 17:00 uur
  • Locatie: P.C. Hoofthuis kamer 5.02, Spuistraat 134, 1012 VB  Amsterdam
  • Na afloop ontvangen de deelnemers een certificaat

Docenten (Archeologie)

• dr. Mieke Prent (Vrije Universiteit)
  • prof. dr. Vladimir Stissi
  • dr. Gert Jan van Wijngaarden
  • Samantha Ximeri

Aanmelden

Om u aan te melden voor een Mastercourse maakt u bij de Illustere School een persoonlijke pagina aan.

1. Open onderstaande link.
  2. Maak een persoonlijke pagina aan door op   Registreer hier te klikken.
  3. U ontvangt op het door u opgegeven e-mailadres een   registratiemail met daarin een inlognaam en wachtwoord (als u deze mail niet ontvangt, controleer dan uw spam map of ongewenste-mailbox. Het is mogelijk dat deze mail als spam wordt gezien).
  4. Klik op   Schrijf je in voor een cursus.
  5. Kies onder het   Cursustype Mastercourses de nascholing waarvoor u zich wilt aanmelden.
  6. Kies de wijze van betaling en vul alle gewenste gegevens in.
  7. Klik ten slotte op   Inschrijven.
  8. U ontvangt per mail een bevestiging van uw inschrijving.

Enkele weken voor aanvang van de Mastercourse ontvangt u per post informatie over de locatie en het programma. Bewaar de gegevens van uw persoonlijke pagina goed. Als u wijzigingen wilt aanbrengen in uw persoonlijke gegevens of de aanmelding wilt annuleren, keert u terug naar uw persoonlijke pagina.