Reizen naar Rome, van de late Oudheid tot in de 20e eeuw

Inspiratie en legitimatie voor vorsten en kunstenaars

22jan2016 10.00 - 17.00

Cursus

Docenten Kunstgeschiedenis prof. dr. Lex Bosman, dr. Annika Rulkens en dr. Wendelien van Welie bespreken in deze Mastercourse de uiteenlopende redenen waarom Rome bezocht wordt.

Van oudsher wordt Rome bezocht door reizigers met verschillende achtergronden; Rome wordt ook om uiteenlopende redenen bezocht. De overblijfselen van de Oudheid zijn hierbij belangrijk, maar ook monumenten uit latere periodes. In deze Mastercourse bespreken we een aantal bezoekers van de eeuwige stad, en we gaan daarbij na waarom ze in Rome kwamen en wat ze daar zagen of konden zien. Karel de Grote werd er in 800 tot keizer gekroond, Fanny Mendelssohn woonde er geruime tijd, en Constantijn de Grote en Garibaldi hadden weer andere redenen om naar Rome te trekken. Natuurlijk besteden we aandacht aan zaken die ook nu nog zichtbaar zijn.

Docenten VO e.a.

Opzet/doel Mastercourse

Vakinhoudelijke / wetenschappelijke nascholing

• Datum: vrijdag 22 januari 2016
  • Prijs: € 195 (inclusief koffie/thee en lunch)
  • Tijd: 10:00 - 17:00 uur
  • Locatie: P.C. Hoofthuis, Spuistraat 134, zaal 6.05
  • Na afloop ontvangen de deelnemers een certificaat

Docenten (kunstgeschiedenis)

• prof. dr. Lex Bosman
  • dr. Annika Rulkens
  • dr. Wendelien van Welie

Aanmelden

Om u aan te melden voor een Mastercourse maakt u bij de Illustere School een persoonlijke pagina aan.

1. Open onderstaande link.
  2. Maak een persoonlijke pagina aan door op   Registreer hier te klikken.
  3. U ontvangt op het door u opgegeven e-mailadres een   registratiemail met daarin een inlognaam en wachtwoord (als u deze mail niet ontvangt, controleer dan uw spam map of ongewenste-mailbox. Het is mogelijk dat deze mail als spam wordt gezien).
  4. Klik op   Schrijf je in voor een cursus.
  5. Kies onder het   Cursustype Mastercourses de nascholing waarvoor u zich wilt aanmelden.
  6. Kies de wijze van betaling en vul alle gewenste gegevens in.
  7. Klik ten slotte op   Inschrijven.
  8. U ontvangt per mail een bevestiging van uw inschrijving.

Enkele weken voor aanvang van de Mastercourse ontvangt u per post informatie over de locatie en het programma. Bewaar de gegevens van uw persoonlijke pagina goed. Als u wijzigingen wilt aanbrengen in uw persoonlijke gegevens of de aanmelding wilt annuleren, keert u terug naar uw persoonlijke pagina.