Francofonie: Franse literatuur en taal van buiten Frankrijk

Didactische/vakinhoudelijke nascholing

10feb2017 10.00 - 17.00

Cursus

Didactische en vakinhoudelijke nascholing over Franse taal en literatuur buiten Frankrijk

De Mastercourse heeft dit jaar als onderwerp de francofonie. Drie specialisten op het gebied van de Franse literatuur en taal van buiten Frankrijk zullen een bijdrage leveren over onderwerpen die in het middelbaar onderwijs aan de orde kunnen komen. De dag wordt afgesloten met een lezing door een docent uit het middelbaar onderwijs (Camiel van Woerkum) over hoe de film Liaisons Dangereuses in de klas kan worden behandeld.

Camiel van Woerkum (1953) is docent Frans aan het Strabrecht College in Geldrop en geeft Franse taalkunde en literatuur aan de Master opleiding van de Fontys Lerarenopleiding in Tilburg. In 2007 promoveerde hij op een psychostylistische benadering van het autobiografisch werk van Marguerite Yourcenar. Hij schreef diverse artikelen over het werk van deze auteur, o.a, “Hadrianus tussen feit en fictie”, in Olivier Hekster en Corjo Jansen (red.) De wereld van Hadrianus, Vantilt, 2015.  

Na afloop ontvangen de deelnemers een certificaat.

Doelgroep

Docenten Frans

Datum en tijd

Vrijdag 10 februari 2017, 10.00-17.00 uur

Prijs

205 euro (inclusief koffie/thee en lunch)

Docenten

Prof. dr. Ieme van der Poel
Dr. Petra Sleeman
Dr. Marjolein van Tooren
Dr. Camiel van Woerkum

Locatie - Universiteitsbibliotheek, Vondelzaal

Inschrijven

Om u in te schrijven voor deze mastercourse vragen wij u een account bij de Illustere School aan te maken. Als u al een account heeft, gebruikt u uw huidige account. Voor beide opties klikt u hieronder.

Gepubliceerd door  Illustere School