Martelaarschap toen en nu

Wetenschappelijke/vakinhoudelijke nascholing

27jan2017 10.00 - 17.00

Cursus

Deze Mastercourse behandelt het cross-culturele verschijnsel martelaarschap, de motieven van de martelaren en degenen die martelaren als helden herdenken.

Het verschijnsel martelaarschap is meer dan 2000 jaar oud, maar zoals recente gebeurtenissen laten zien nog springlevend. Martelaarschap is onderdeel van de ontstaansmythe van het christendom (“het bloed van de christenen is het zaad van de kerk”, Tertullianus, Apologeticum 50), maar evenzeer belangrijk in de joodse en islamitische traditie. Daarnaast komt martelaarschap voor bij sikhs en boeddhisten en is het nog steeds actueel (soms in geseculariseerde vorm) bij politieke en etnische conflicten en processen van identiteitsvorming. Deze Mastercourse behandelt het cross-culturele verschijnsel martelaarschap, de motieven van de martelaren en van degenen die martelaren als helden herdenken.

Na afloop ontvangen de deelnemers een certificaat.

Docenten Religie, Geschiedenis, CKV

Vrijdag 27 januari 2017, 10.00 - 17.00 uur

205 euro (inclusief koffie/thee en lunch)

Prof.dr. Jan Willem van Henten
Prof.dr. Gerard A. Wiegers
Dr. Laura Copier
Dr. Ihab Saloul

UvA-locatie in de binnenstad van Amsterdam

Inschrijven

Om u in te schrijven voor deze Mastercourse vragen wij u een account bij de Illustere School aan te maken. Als u al een account heeft, gebruikt u uw huidige account. Voor beide opties klikt u hieronder.