Onderwijs op maat: leerlijnen voor historische literatuur

Wetenschappelijke/vakinhoudelijke nascholing, op afspraak te bepalen

30sep2016 28apr2017 10.00

Cursus

Maatwerkmastercourse voor secties Nederlands over de vraag hoe literatuurgeschiedenis aantrekkelijk en relevant gemaakt kan worden voor leerlingen.

Hoe kan uw vaksectie literatuurgeschiedenis aantrekkelijk en relevant maken voor uw leerlingen? Wat moet de balans zijn tussen de literair-historische lijn en de teksten die ze lezen? Wat kunnen ze met de literatuur doen? Aan de hand van uw vragen ontwerpen wij samen met u een leerlijn literatuurgeschiedenis 1200-1900, met suggesties voor inhoud, teksten en werkvormen. U geeft ons uw wensen op. Dan bespreken we met u naar welk resultaat we toewerken en wanneer, met welke frequentie en waar er contact is (op de UvA of op school, eventueel met scholen uit uw omgeving). De kosten zijn afhankelijk van de gekozen formule.

Stuur uw vraag of verzoek per e-mail naar: illustereschool-fgw@uva.nl.

Programma

Op afspraak te bepalen; docenten die zich opgeven ontvangen een vragenlijst. Daarna wordt het programma samengesteld in samenwerking met bijvoorbeeld de sectie Nederlands van een of meerdere scholen.

Docenten Nederlands havo en vwo

Datum en tijd worden in overleg vastgesteld.

De kosten zijn afhankelijk van de gekozen formule.

Prof.dr. Lia van Gemert
Dr. Marjolein Hogenbirk

Vakgroep

Historische Nederlandse letterkunde

De locatie wordt in overleg vastgesteld.