Aan de slag! Samen sterk voor taalkunde in de klas.

Wetenschappelijke/vakinhoudelijke nascholing

06apr2018

Mastercourse over taalkundige experimenten en onderzoek in de klas.

Hoe kun je leerlingen laten zien en ervaren hoe fascinerend taal en taalwetenschap zijn? De afdeling Taalkunde wil u graag inspireren en helpen bij het beantwoorden van die vraag. Wetenschappers vertalen hun onderzoek naar voor leerlingen (ook de typische bèta’s!) interessante inzichten. Dat doen ze door te laten zien welke methodes masterstudenten die zich voorbereiden op het docentschap hebben bedacht. Deelnemers van deze Mastercourse werken de ideeën van deze studenten in groepjes uit voor de eigen lespraktijk. Dat kan de vorm aannemen van (suggesties voor) een aanpak, lesmateriaal, profielwerkstukken, etc. Aan het eind van de dag presenteert elk groepje de opbrengst van de dag.

De mogelijkheid om professionaliseringsactiviteiten ter validering aan te bieden bij registerleraar.nl is vanaf 1 augustus 2017 beëindigd. Deelnemers aan deze studiedag kunnen deze handmatig opvoeren in hun registerdossier. Log daarvoor in op uw account op registerleraar.nl, ga naar het tabblad ‘professionele ontwikkeling’, klik op ‘Activiteit toevoegen’ en ‘Zelf een activiteit toevoegen’. Deze studiedag kunt u invoeren voor 5 RU.

Docenten Nederlands

Vrijdag 6 april 2018, 10.00-17.00 uur

195 euro (inclusief koffie/thee en lunch)

Dr. Jan Don
Dr. Lotte Hogeweg
Caitlin Meyer, MA
Deelnemers Masterlanguage

Vakgroep

Nederlandse taalkunde

Inschrijven

Om u in te schrijven voor deze Mastercourse maakt u een account aan bij de Illustere School. Als u al een account hebt, kunt u dat gebruiken. Voor beide opties klikt u hieronder.