Op reis naar Parijs: nieuw materiaal, nieuwe inzichten

Vakinhoudelijke nascholing

02feb2018

Cursus

Deze Mastercourse gaat in op de wat minder voor de hand liggende onderwerpen die docenten kunnen behandelen bij de voorbereiding van en tijdens een reis met leerlingen naar Parijs.

Vrijwel iedere sectie Frans organiseert een reis naar Parijs en bereidt deze voor in de klas. Het is een feest om de lichtstad aan de leerlingen te laten zien. Parijs is een zeer dankbaar onderwerp om met de leerlingen te bespreken en dan hoeft het niet alleen te gaan over de belangrijkste bezienswaardigheden. Wat kenmerkt de taal die tegenwoordig gesproken wordt in romans policiers die zich afspelen in Parijs? Hoe wordt Parijs verbeeld in de stripcyclus Les cités obscures, waarin elke stad is gebaseerd op een esthetische stroming zoals de Art Nouveau, de Art Déco en het Bauhaus? Voor Emma Bovary is Parijs the place to be, terwijl in de ogen van Houellebecqs vertellers de stad symbool staat voor het verval van onze kapitalistische maatschappij. Tijdens het ochtendprogramma wordt aan de hand van concreet materiaal een aantal mogelijke invalshoeken kort belicht. ’s Middags wisselen de deelnemers in groepjes ervaringen uit en formuleren zij voorstellen over hoe dit materiaal te behandelen in de klas. De deelnemers kunnen ook zelf materiaal aandragen.

De mogelijkheid om professionaliseringsactiviteiten ter validering aan te bieden bij registerleraar.nl is vanaf 1 augustus 2017 beëindigd. Deelnemers aan deze studiedag kunnen deze handmatig opvoeren in hun registerdossier. Log daarvoor in op uw account op registerleraar.nl, ga naar het tabblad ‘professionele ontwikkeling’, klik op ‘Activiteit toevoegen’ en ‘Zelf een activiteit toevoegen’. Deze studiedag kunt u invoeren voor 5 RU.

Docenten Frans

Vrijdag 2 februari 2018, 10.00-17.00 uur

195 euro (inclusief koffie/thee en lunch)

Dr. Matthijs Engelberts
Dr. Jelle Koopmans
Dr. Petra Sleeman
Dr. Sabine van Wesemael (coördinator)

Inschrijven

Om u in te schrijven voor deze Mastercourse maakt u een account aan bij de Illustere School. Als u al een account hebt, kunt u dat gebruiken. Voor beide opties klikt u hieronder.