Werken aan woorden

09feb2018

Cursus

Een goede woordenschat is een voorwaarde voor schoolsucces. Op deze studiedag, speciaal voor docenten van de zaakvakken, leert u hoe u de woordenschat van leerlingen kunt vergroten.

Steeds vaker blijkt dat de woordenschat van een groot deel van de leerlingen ontoereikend is om goed te presteren op school. Werken aan woordenschat wordt vaak gezien als taak voor de docenten Nederlands, maar zij kunnen het niet alleen. In deze nascholing zien we hoe een samenwerking tussen alle docenten van alle vakken ervoor kan zorgen dat de woordenschat zich ontwikkelt tot het gewenste niveau.

Hoe leer je woorden en welke woorden zijn belangrijk? Wat moeten leerlingen allemaal van een woord weten om het woord te ‘kennen’ en hoe kunnen ze dit het beste aanpakken? Welke rol speelt meertaligheid hierin? Hoe kiest een docent de woorden waar hij aandacht aan wil besteden? Wat zijn schooltaalwoorden en wat doe je met vakspecifieke woorden?

De studiedag wordt gegeven door het Instituut voor Nederlands Taalonderwijs en Taaladvies (INTT). Na afloop ontvangen de deelnemers een certificaat met daarin 5 Register Uren (RU) voor Register Leraar.

Vrijdag 9 februari 2018, 10.00-17.00 uur

195 euro (inclusief koffie/thee en lunch)

Drs. Christine van Baalen
Drs. Sarah Hettema
Drs. Joke Olie
Prof. dr. Folkert Kuiken (ovb)

Inschrijven

Om u in te schrijven voor deze Mastercourse maakt u een account aan bij de Illustere School. Als u al een account hebt, kunt u dat gebruiken. Voor beide opties klikt u hieronder.