Allemaal theater! Musical, cabaret, revue en andere theatervormen voor het grote publiek

Aanmelding gesloten

06sep2017

Evenement

NIEUW OUC: Musical, cabaret, revue, circus, variété en melodrama hebben in de geschiedenis van het Nederlands theater vaak veel meer belangstelling getrokken dan het 'deftig' toneel en 'chique' ballet. En eigenlijk is dat nog steeds zo! De meeste theaterkaartjes worden verkocht voor deze zogenaamd lichtere genres.

In de theaterafdeling van de Bijzondere Collecties van de UvA zijn ze dan ook ruim vertegenwoordigd, in de vorm van affiches, foto’s, programmaboekjes, geluids- en beeldopnamen etc. Toch is er tot nu toe in het curriculum maar weinig aandacht voor het theateramusement geweest. Deze collegereeks wil daar verandering in brengen en ook het onderzoek naar die tot nou toe veronachtzaamde collectie-onderdelen stimuleren. De hoorcolleges zullen verzorgd worden door docenten van de opleiding Theaterwetenschap en door een aantal specialisten van buiten. Zij zullen steeds inzoomen op een bepaald genre. Startpunt daarbij zijn items of onderdelen van de theatercollectie van de Bijzondere Collecties van de UvA (de voormalige TiN-collectie).

Graag uw aandacht voor het volgende

De excursies en werk/responsiecolleges zijn niet toegankelijk voor toehoorders van de Illustere School. De voorstellingen (meer informatie hierover krijgt u tijdens de colleges) kunt u op eigen gelegenheid bezoeken. 

Data, tijd(en), locatie en prijs

  • Data: 6 september - 18 oktober 2017
  • Tijd: woensdagen 15.00 - 18.00 uur
  • Aantal colleges: 7
  • Locatie: Universiteitstheater 3.01
  • Cursusprijs: 140 / 126 (kortingsprijs voor AUV-leden)

Disclaimer: voor de actuele roostergegevens raadpleegt u altijd de roosterwebsite van de UvA. De Illustere School is niet verantwoordelijk voor wijzigingen in het rooster.

Belangrijk om te weten

Cursustype Open UvA-College
Onderwijsvorm Hoorcolleges
Semester/blok Semester 1, blok 1
Voertaal Nederlands
Studiemateriaal Wordt nader bekend gemaakt/aangeboden op Blackboard
Overige informatie U volgt het OUC als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen en geen werk- of responsiecolleges (tenzij hierboven anders is aangegeven), geen tentamen mag doen en geen studiepunten mag behalen. Ook de excursies zijn niet toegankelijk voor toehoorders.
Uiterste aanmelddatum 28 augustus 2017 (op basis van beschikbaarheid)

Aanmelden

De aanmelding voor OUC's uit semester 1, blok 1 is gesloten. U kunt zich wel nog aanmelden voor OUC's uit blok 2 en 3.

Na aanmelding

Na aanmelding ontvangt u direct per e-mail uw aanmeldbevestiging (let op: soms komt deze in uw junkmail of spammap terecht).  

Betaling

Het cursusgeld wordt automatisch van uw rekening afgeschreven. Voor UvA-medewerkers is deelname aan een OUC gratis. Zij volgen een andere aanmeldprocedure.

Blackboard

Blackboard is de digitale leeromgeving van de Universiteit van Amsterdam en wordt gebruikt door alle docenten en (reguliere) studenten van de UvA. Toehoorders mogen ook gebruik maken van Blackboard. De Illustere School stuurt u per mail codes waarmee u kunt inloggen op Blackboard. Voor meer informatie klikt u op de link Veelgestelde vragen over Blackboard.

Handige links

Gepubliceerd door  Illustere School