Argumentatie- en zinsanalyse

Aanmelding gesloten

04sep2017

Wilt u meer weten over taalkunde, zinsontleding en taalbeheersing? Dan is dit Open UvA-College misschien wel wat voor u.

De docenten behandelen twee analytische deelgebieden uit de taalkunde en taalbeheersing: argumentatie-analyse en zinsanalyse.

• Argumentatie-analyse: in de colleges argumentatie-analyse komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod: het identificeren van verschillen van mening en standpunten, het opstellen van argumentatiestructuren, het expliciteren van verzwegen argumenten, het identificeren van argumentatieschema's en het beoordelen van de deugdelijkheid van argumentatie aan de hand van een systematische theorie over drogredenen.

• Zinsanalyse: dit vak bevat een serie werkcolleges, een hoorcollege en een practicum (de werkcolleges en het practicum zijn niet toegankelijk voor toehoorders). In de eerste werkcollegeserie staat het leren ontleden van Nederlandse zinnen centraal. Naast het klassieke ontleden wordt aangegeven welke taalkundige inzichten aan dit ontleden ten grondslag liggen en wordt dieper op deze inzichten ingegaan aan de hand van diverse groepsopdrachten. In de hoorcolleges krijgt u verschillende soorten actueel Nederlands taalkundig onderzoek gepresenteerd door diverse onderzoekers van de capaciteitsgroep Nederlandse taalkunde.

Fokke & Sukke gaan cold turkey

• Data: 4 september - 16 oktober 2017 (onder voorbehoud)
  • Tijd: maandagen 13.00 - 15.00 (argumentatieanalyse en 15.00 - 16.00 uur (zinsanalyse)
  • Aantal colleges: 11
  • Locatie: Oudemanhuispoort D0.09
  • Cursusprijs: 180 / 162 (kortingsprijs voor AUV-leden)

Disclaimer: voor de actuele roostergegevens raadpleegt u altijd de roosterwebsite van de UvA. De Illustere School is niet verantwoordelijk voor wijzigingen in het rooster.

Studiemateriaal

• Van Eemeren, F.H., & Snoeck Henkemans, A.F. (2011). Argumentatie. 4e druk. Groningen / Houten: Noordhoff.
  • Reader Argumentatietheorie.
  • Syllabus zinsanalyse
  • M. Klein & M. Van der Toorn, Praktische cursus zinsontleding. Groningen/Houten: Noordhoff uitgevers. 7e druk, 2011.

Onderwijsvorm Hoorcolleges (werkcolleges en practicum niet toegankelijk
Studiemateriaal Wordt nader bekend gemaakt/aangeboden op Blackboard
Uiterste aanmelddatum 28 augustus 2017 (op basis van beschikbaarheid)

Aanmelden

De aanmelding voor OUC's uit semester 1, blok 1 is gesloten. U kunt zich wel nog aanmelden voor OUC's uit blok 2 en 3.

Na aanmelding

Na aanmelding ontvangt u direct per e-mail uw aanmeldbevestiging (let op: soms komt deze in uw junkmail of spammap terecht).

Betaling

Het cursusgeld wordt automatisch van uw rekening afgeschreven. Voor UvA-medewerkers is deelname aan een OUC gratis. Zij volgen een andere aanmeldprocedure.

Blackboard

Blackboard is de digitale leeromgeving van de Universiteit van Amsterdam en wordt gebruikt door alle docenten en (reguliere) studenten van de UvA. Toehoorders mogen ook gebruik maken van Blackboard. De Illustere School stuurt u per mail codes waarmee u kunt inloggen op Blackboard. Voor meer informatie klikt u op de link Veelgestelde vragen over Blackboard.