Inleiding in de kunstgeschiedenis I

Aanmelding gesloten

04sep2017

De serie Inleiding in de Kunstgeschiedenis bestaat uit drie delen. Deel 1 behandelt de Oudheid-Middeleeuwen.

Inleiding in de Kunstgeschiedenis biedt een overzicht van de Westerse kunstgeschiedenis vanaf de klassieke oudheid tot heden. De belangrijkste kunstwerken, gebouwen, artistieke stromingen, opvattingen en begrippen worden op chronologische wijze behandeld. Daarnaast komen belangrijke kunsthistorische thema's aan de orde, zoals het veranderende kunstbegrip, de problematiek van de stijlbenamingen, iconografische vraagstukken, ontwikkelingen in mecenaat en opdrachtgeverschap, de relatie tussen kunstgeschiedenis en andere (historische) disciplines, de omgang met bronteksten en de wisselende positie en status van de kunstenaar.

• Data: 4 september - 19 oktober 2017 (onder voorbehoud)
  • Tijd: maandagen en donderdagen 15.00 - 17.00 uur
  • Aantal colleges: 14
  • Locatie: Oudemanhuispoort D1.09
  • Cursusprijs: 180 / 162 (kortingsprijs voor AUV-leden)

Disclaimer: voor de actuele roostergegevens raadpleegt u altijd de roosterwebsite van de UvA. De Illustere School is niet verantwoordelijk voor wijzigingen in het rooster.

Studiemateriaal Janson's History of Art: the Western Tradition. (8ste druk): ISNB-9780133878295 en materiaal op Blackboard
Overige informatie

U volgt het OUC als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen en geen werkcolleges (tenzij hierboven anders is aangegeven), geen tentamen mag doen en geen studiepunten mag behalen.

Uiterste aanmelddatum 28 augustus 2017 (op basis van beschikbaarheid)

Aanmelden

De aanmelding voor OUC's uit semester 1, blok 1 is gesloten. U kunt zich wel nog aanmelden voor OUC's uit blok 2 en 3.

Na aanmelding

Na aanmelding ontvangt u direct per e-mail uw aanmeldbevestiging (let op: soms komt deze in uw junkmail of spammap terecht).

Betaling

Het cursusgeld wordt automatisch van uw rekening afgeschreven. Voor UvA-medewerkers is deelname aan een OUC gratis. Zij volgen een andere aanmeldprocedure.

Blackboard

Blackboard is de digitale leeromgeving van de Universiteit van Amsterdam en wordt gebruikt door alle docenten en (reguliere) studenten van de UvA. Toehoorders mogen ook gebruik maken van Blackboard. De Illustere School stuurt u per mail codes waarmee u kunt inloggen op Blackboard. Voor meer informatie klikt u op de link Veelgestelde vragen over Blackboard.