Meesterwerken in de filosofie **VOL**

01nov2017

Evenement

De aanmelding voor dit OUC is gesloten, er zijn geen plekken meer beschikbaar.

Onder leiding van zes specialisten in het veld neemt u zes meesterwerken onder de loep, van Immanuel Kant tot Hannah Arendt.

Sommige teksten hebben onze kijk op de wereld voorgoed veranderd. In deze collegereeks putten we uit meer dan vijfentwintig eeuwen Westerse wijsbegeerte om enkele van de meest fundamentele vragen te beantwoorden. Wat is (wetenschappelijke) kennis? Wat betekent het om ‘goed’ te handelen? Wat is de basis van politieke autoriteit? En wat zijn de grenzen van een dergelijke autoriteit? Hoe verhoudt het ‘bestaan’ van ‘onze’ realiteit zich tot mogelijke andere werelden? Dit doen we aan de hand van Aristoteles’ Nicomachische Ethiek, Thomas Hobbes’ Leviathan, John Stuart Mills, Over vrijheid, Immanuel Kants Prolegomena, David Lewis’ Over de meervoudigheid der werelden en Hannah Arendts, De menselijke conditie.

Data, tijd(en), locatie en prijs

 • Data: 1 november - 13 december 2017
 • Tijd(en): woensdagen, 11.00 - 14.00 uur
 • Aantal colleges: 7
 • Locatie: Oudemanhuispoort C0.17
 • Prijs: 140 / 126 (kortingsprijs voor AUV-leden)

Disclaimer: voor de actuele roostergegevens raadpleegt u de roosterwebsite van de UvA.

Studiemateriaal

 • College 1: Aristoteles, Nicomachische Ethiek
 • College 2: Thomas Hobbes, Leviathan
 • College 3: John Stuart Mills, Over vrijheid
 • College 4: Immanuel Kant, Prolegomena
 • College 5: David Lewis, Over de meervoudigheid der werelden
 • College 6: Hannah Arendt, De menselijke conditie

Belangrijk om te weten

Cursustype Open UvA-College
Onderwijsvorm Hoorcolleges
Semester/blok Semester 1, blok 2
Voertaal Nederlands
Overige informatie U volgt het OUC als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen en geen werkcolleges (tenzij hierboven anders is aangegeven), geen tentamen mag doen en geen studiepunten mag behalen. 
Uiterste aanmelddatum 23 oktober 2017 (op basis van beschikbaarheid)

Na aanmelding

Na aanmelding ontvangt u direct per e-mail uw inschrijfbevestiging (let op: soms komt deze in uw junkmail of spammap terecht).  

Betaling

Het cursusgeld wordt voor aanvang van het Open UvA-College van uw rekening afgeschreven. Voor UvA-medewerkers is deelname aan een OUC gratis. Zij volgen een andere aanmeldprocedure.

Blackboard

Blackboard is de digitale leeromgeving van de Universiteit van Amsterdam en wordt gebruikt door alle docenten en (reguliere) studenten van de UvA. Ook toehoorders mogen gebruik maken van Blackboard. De Illustere School stuurt u per mail codes waarmee u kunt inloggen op Blackboard. Voor meer informatie klikt u op de link Veelgestelde vragen over Blackboard.

Handige links

Gepubliceerd door  Illustere School