Nederlandse geschiedenis

Aanmelding gesloten

04sep2017

De inschrijving voor dit OUC is gesloten, er zijn geen plekken meer beschikbaar.

Als u geïnteresseerd bent in de Nederlandse geschiedenis na 1500 dan raden wij u aan deze zeven hoorcolleges te volgen, onder leiding van docent Remieg Aerts.

In dit (drukbezochte) Open UvA-College komen namelijk de belangrijkste perioden, evenementen en ontwikkelingen in de Nederlandse geschiedenis van de late Middeleeuwen tot heden aan de orde. Elk college behandelt tevens ‘Nederland buiten de grenzen’, de geschiedenis van kolonisatie, dekolonisatie en migratie. In de colleges is aandacht voor natievorming, nationale zelfbeelden en de rol van geschiedschrijving daarin.

• Data: 4 september - 16 oktober 2017 (onder voorbehoud)
  • Tijd: maandagen 11.00 - 15.00 uur (onder voorbehoud)
  • Aantal colleges: 7
  • Locatie: James Wattstraat 78,  zaal 2
  • Cursusprijs: 140 / 126 (kortingsprijs voor AUV-leden)

Disclaimer: voor de actuele roostergegevens raadpleegt u altijd de roosterwebsite van de UvA. De Illustere School is niet verantwoordelijk voor wijzigingen in het rooster.

Studiemateriaal
  • James C. Kennedy, Nederland. Een beknopte geschiedenis (Amsterdam 2017).
  • Aanvullende literatuur en bronmateriaal wordt via Blackboard beschikbaar gesteld.
Overige informatie

U volgt het OUC als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen en geen werkcolleges (tenzij hierboven anders is aangegeven), geen tentamen mag doen en geen studiepunten mag behalen.

Uiterste aanmelddatum 28 augustus 2017 (op basis van beschikbaarheid)

Aanmelden

De aanmelding voor OUC's uit semester 1, blok 1 is gesloten. U kunt zich wel nog aanmelden voor OUC's uit blok 2 en 3.

Na aanmelding

Na aanmelding ontvangt u direct per e-mail uw aanmeldbevestiging (let op: soms komt deze in uw junkmail of spammap terecht).

Betaling

Het cursusgeld wordt automatisch van uw rekening afgeschreven. Voor UvA-medewerkers is deelname aan een OUC gratis. Zij volgen een andere aanmeldprocedure.

Blackboard

Blackboard is de digitale leeromgeving van de Universiteit van Amsterdam en wordt gebruikt door alle docenten en (reguliere) studenten van de UvA. Toehoorders mogen ook gebruik maken van Blackboard. De Illustere School stuurt u per mail codes waarmee u kunt inloggen op Blackboard. Voor meer informatie klikt u op de link Veelgestelde vragen over Blackboard.