Niet-westerse en vergelijkende wijsbegeerte

Aanmelding gesloten

06sep2017

Een Open UvA-College waarin u kennismaakt met Chinese, Indiase en Islamitische wijsgerige tradities, met een klein uitstapje naar het moderne Russische denken.

U krijgt inzicht in niet-westerse denktradities, met name de Chinese, Indiase en Islamitische filosofie. Onder leiding van de docent, Michiel Leezenberg, buigt u zich over bredere vragen van comparatieve en intercultureel-filosofische aard, en wordt de discussie over het al dan niet universele karakter van de moderniteit aan de hand van hedendaagse stromingen in India, China en de islamitische wereld besproken. Inleidende informatie zal gecombineerd worden met nauwgezette lectuur van vertaalde tekstfragmenten uit de betreffende tradities. De laatste bijeenkomsten zullen gewijd zijn aan het ontstaan van moderne denkvormen binnen de diverse oosterse tradities; daarbij zal ook een college worden gewijd aan het moderne Russische denken.

• Data: 6 september - 13 december 2017
  • Tijd: woensdagen 18.00 - 21.00 uur
  • Aantal colleges: 14
  • Locatie: Oudemanhuispoort, C0.17
  • Cursusprijs: 180 / 162 (kortingsprijs voor AUV-leden)

Disclaimer: voor de actuele roostergegevens raadpleegt u altijd de roosterwebsite van de UvA. De Illustere School is niet verantwoordelijk voor wijzigingen in het rooster.

Studiemateriaal

1. 25 Eeuwen Oosterse filosofie. Eindredactie Jan Bor en Karel van der Leeuw. Boom/Meppel, 2003.
  2. Wereldfilosofie. Eindredactie Hans van Rappard en Michiel Leezenberg (niet langer in de handel; wordt als pdf beschikbaar gesteld).
  3. Aanvullende teksten over comparatieve filosofie, en van en over niet in de bundel opgenomen denkers, zullen via blackboard beschikbaar worden gemaakt.

Semester/blok Semester 1, blok 1 en 2
Overige informatie

U volgt het OUC als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen en geen werkcolleges (tenzij hierboven anders is aangegeven), geen tentamen mag doen en geen studiepunten mag behalen.

Uiterste aanmelddatum 28 augustus 2017 (op basis van beschikbaarheid)

Aanmelden

De aanmelding voor OUC's uit semester 1, blok 1 is gesloten. U kunt zich wel nog aanmelden voor OUC's uit blok 2 en 3.

Na aanmelding

Na aanmelding ontvangt u direct per e-mail uw aanmeldbevestiging (let op: soms komt deze in uw junkmail of spammap terecht).

Betaling

Het cursusgeld wordt automatisch van uw rekening afgeschreven. Voor UvA-medewerkers is deelname aan een OUC gratis. Zij volgen een andere aanmeldprocedure.

Blackboard

Blackboard is de digitale leeromgeving van de Universiteit van Amsterdam en wordt gebruikt door alle docenten en (reguliere) studenten van de UvA. Toehoorders mogen ook gebruik maken van Blackboard. De Illustere School stuurt u per mail codes waarmee u kunt inloggen op Blackboard. Voor meer informatie klikt u op de link Veelgestelde vragen over Blackboard.