Praktische filosofie 1

05sep2017

Deze collegereeks in twee delen daagt uw (filosofisch) leervermogen uit op het gebied van cognitie, vaardigheid en houding.

Bij Ethiek maken de studenten kennis met de verschillende disciplines in de filosofie die zich bezighouden met praktische vragen, zoals vragen naar het goede leven (“Wat maakt een leven goed/de moeite waard?”), morele verplichting (‘Hoe moet je handelen?”), en het statuut van morele uitspraken (“Drukt de zin, ‘Stelen is slecht’ een waarheid uit?”). Zowel de waardenleer, de normatieve ethiek, als de meta-ethiek worden bestudeerd.

• Data: 5 september - 18 oktober 2017
  • Tijd: dinsdagen 15.00 - 16.45 uur en woensdagen 13.00 - 14.45 uur
  • Aantal colleges: 14
  • Locatie: Oudemanhuispoort, D0.08
  • Cursusprijs: 180 / 162 (kortingsprijs voor AUV-leden)

Disclaimer: voor de actuele roostergegevens raadpleegt u altijd de roosterwebsite van de UvA. De Illustere School is niet verantwoordelijk voor wijzigingen in het rooster.

Studiemateriaal

Ter ondersteuning van de hoorcolleges wordt gebruik gemaakt van het volgende handboek:

• Van Hees, M. & Nys, Th., Robeyns, I. (red.), Basisboek Ethiek, Amsterdam: Boom, 2014.

Een reader met werkgroepteksten (te downloaden van Blackboard).

Overige informatie

U volgt het OUC als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen en geen werkcolleges (tenzij hierboven anders is aangegeven), geen tentamen mag doen en geen studiepunten mag behalen.

Uiterste aanmelddatum 28 augustus 2017 (op basis van beschikbaarheid)

Aanmelden

Om u aan te melden voor deze collegereeks dient u een account bij de Illustere School aan te maken. Als u al een account heeft, gebruikt u uw huidige account. Voor beide opties klikt u hieronder.

De aanmelding voor de OUC's start binnenkort.

Na aanmelding

Na aanmelding ontvangt u direct per e-mail uw aanmeldbevestiging (let op: soms komt deze in uw junkmail of spammap terecht).

Betaling

Het cursusgeld wordt automatisch van uw rekening afgeschreven. Voor UvA-medewerkers is deelname aan een OUC gratis. Zij volgen een andere aanmeldprocedure.

Blackboard

Blackboard is de digitale leeromgeving van de Universiteit van Amsterdam en wordt gebruikt door alle docenten en (reguliere) studenten van de UvA. Toehoorders mogen ook gebruik maken van Blackboard. De Illustere School stuurt u per mail codes waarmee u kunt inloggen op Blackboard. Voor meer informatie klikt u op de link Veelgestelde vragen over Blackboard.