Vriendschap en Wedijver. De kunst van Rembrandt, Bol en Flinck in het Amsterdam van de Gouden Eeuw

Aanmelding gesloten

05sep2017

Evenement

In het najaar van 2017 is er een grote dubbeltentoonstelling over deze beeldbepalende schilders in het Amsterdam Museum en het Rembrandthuis. De UvA sluit daarbij aan met een collegereeks, gegeven door specialisten die hun meest recente onderzoek naar dit illustere driemanschap presenteren.

Omstreeks 1650 waren Rembrandt, Ferdinand Bol en Govert Flinck de belangrijkste historie- en portretschilders in Amsterdam. Naar hun werk en onderlinge relaties is de afgelopen jaren veel onderzoek gedaan aan de UvA.

Thema’s die aan de orde komen zijn onder meer netwerken, patronage, artistieke wedijver, de opkomst van het classicisme en de reacties daarop van schilders en hun klanten, de artistieke smaak van de Amsterdamse elite en de opvallende onderlinge verschillen in de vroege receptie van Bol en Flinck.

Graag uw aandacht voor het volgende

Meerdere excursies maken deel uit van deze collegereeks. Deze zijn echter alleen toegankelijk voor reguliere UvA-studenten en niet voor toehoorders van de Illustere School. 

Data, tijd(en), locatie en prijs

  • Data: 5 september - 17 oktober 2017
  • Tijd: dinsdagen, 13.00 - 15.00 uur
  • Aantal colleges: 7
  • Locatie: Universiteitstheater 3.01
  • Cursusprijs: 140 / 126 (kortingsprijs voor AUV-leden)

Disclaimer: voor de actuele roostergegevens raadpleegt u altijd de roosterwebsite van de UvA. De Illustere School is niet verantwoordelijk voor wijzigingen in het rooster.

Ferdinand Bol, zelfportret

Ferdinand Bol, zelfportret (bron: Amsterdam Museum)

Belangrijk om te weten

Cursustype Open UvA-College
Onderwijsvorm Hoorcolleges (geen excursies)
Semester/blok Semester 1, blok 1
Voertaal Nederlands
Studiemateriaal wordt nader bekend gemaakt (via Blackboard)
Overige informatie

U volgt het OUC als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen en geen werkcolleges (tenzij hierboven anders is aangegeven), geen tentamen mag doen en geen studiepunten mag behalen. De excursies zijn niet toegankelijk voor toehoorders.

Uiterste aanmelddatum 28 augustus 2017 (op basis van beschikbaarheid)
Govert Flinck, zelfportret

Govert Flinck, zelfportret (bron: Amsterdam Museum)

Na aanmelding

Na aanmelding ontvangt u direct per e-mail uw aanmeldbevestiging (let op: soms komt deze in uw junkmail of spammap terecht).  

Betaling

Het cursusgeld wordt automatisch van uw rekening afgeschreven. Voor UvA-medewerkers is deelname aan een OUC gratis. Zij volgen een andere aanmeldprocedure.

Blackboard

Blackboard is de digitale leeromgeving van de Universiteit van Amsterdam en wordt gebruikt door alle docenten en (reguliere) studenten van de UvA. Toehoorders mogen ook gebruik maken van Blackboard. De Illustere School stuurt u per mail codes waarmee u kunt inloggen op Blackboard. Voor meer informatie klikt u op de link Veelgestelde vragen over Blackboard.

Handige links

Gepubliceerd door  Illustere School