Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
uva.nl

U verwerft globale kennis van / inzicht in de politieke, sociaal-economische en culturele ontwikkelingen in het Byzantijnse rijk (324-1453) en het verband hiervan met laat-middeleeuwse, vroeg-moderne en hedendaagse cultuuruitingen en maatschappelijke problemen in Griekenland.

Detail Summary
Datum Start 3 april 2018 Eind 24 mei 2018

De docent geeft in de hoorcolleges een globaal overzicht van de politieke, sociaal-economische en culturele ontwikkelingen in het Byzantijnse rijk, met speciale aandacht voor onderwerpen als staat en staatsinrichting, maatschappelijke verhoudingen, ontwikkeling van de orthodoxie, Byzantijnse cultuur (kunst en literatuur).

Data, tijd(en), locatie en prijs

  • Data: 3 april - 24 mei 2018
  • Tijd: dinsdagen en donderdagen 13.00 - 15.00 uur
  • Aantal colleges: 16
  • Locatie: P.C. Hoofthuis, 3.01 (di) en 6.05 (do)
  • Prijs: 180 / 162 (kortingsprijs voor AUV-leden)

Disclaimer: voor de actuele roostergegevens raadpleegt u de roosterwebsite van de UvA. De Illustere School is niet verantwoordelijk voor wijzigingen in het rooster.

Belangrijk om te weten

Cursustype Open UvA-College
Onderwijsvorm Hoorcolleges
Semester/blok Semester 2, blok 2
Voertaal Nederlands
Studiemateriaal
  • C. Mango (ed.), The Oxford History of Byzantium, Oxford U.P. 2002
  • syllabus (verkrijgbaar bij docent)
Overige informatie U volgt het OUC als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen en geen werkcolleges (tenzij hierboven anders is aangegeven), geen tentamen mag doen en geen studiepunten mag behalen. 
Uiterste aanmelddatum De cursus is vol, aanmelden is niet meer mogelijk.

Na aanmelding

Na aanmelding ontvangt u direct per e-mail uw inschrijfbevestiging (let op: soms komt deze in uw junkmail of spammap terecht).  

Betaling

Het cursusgeld wordt voor aanvang van het Open UvA-College van uw rekening afgeschreven. Voor UvA-medewerkers is deelname aan een OUC gratis. Zij volgen een andere aanmeldprocedure.

Blackboard

Blackboard is de digitale leeromgeving van de Universiteit van Amsterdam en wordt gebruikt door alle docenten en (reguliere) studenten van de UvA. Ook toehoorders mogen gebruik maken van Blackboard. De Illustere School stuurt u per mail codes waarmee u kunt inloggen op Blackboard. Voor meer informatie klikt u op de link Veelgestelde vragen over Blackboard.

Handige links

Studiegids

Rooster

Veelgestelde vragen over Blackboard