Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
uva.nl

In dit vak worden de belangrijkste politieke, sociale, economische en culturele ontwikkelingen in het Italië van na 1945 behandeld.

Detail Summary
Datum Start 4 april 2018 Eind 23 mei 2018

We doen dit aan de hand van verschillende soorten teksten en andere cultuuruitingen. Aan de orde komen onderwerpen als het verzet en de bevrijding, de wederopbouw, het economisch wonder van de jaren 50 en 60, de “loden jaren” 70 en 80 van sociale onrust en terrorisme, de politieke omwenteling van de jaren 90, de strijd tegen de georganiseerde misdaad, tot en met de huidige politieke situatie. Andere belangrijke onderwerpen zijn de verhouding tussen familie, Staat en samenleving en de grote migratiegolven. Bij de behandeling van deze onderwerpen wordt veel aandacht besteed aan de manier waarop de Italiaanse literatuur en film het zelfbeeld van Italië en de Italianen weergeven.

Data, tijd(en), locatie en prijs

  • Data: 4 april - 23 mei 2018
  • Tijden: woensdagen 13.00 - 16.00 uur en maandagen 12.00 - 15.00 uur
  • Aantal colleges: 14
  • Locatie: P.C. Hoofthuis 6.06 (woe) en K.04 (ma)
  • Cursusprijs: 180 / 162 (kortingsprijs voor AUV-leden)

Disclaimer: voor de actuele roostergegevens raadpleegt u altijd de roosterwebsite van de UvA. De Illustere School is niet verantwoordelijk voor wijzigingen in het rooster.

Belangrijk om te weten

Cursustype Open UvA-College
Onderwijsvorm Hoorcolleges
Semester/blok Semester 2, blok 2
Voertaal Nederlands
Studiemateriaal Wordt nader bekend gemaakt/aangeboden op Blackboard
Overige informatie U volgt het OUC als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen en geen werkcolleges (tenzij hierboven anders is aangegeven), geen tentamen mag doen en geen studiepunten mag behalen. 
Uiterste aanmelddatum 27 maart 2018 (op basis van beschikbaarheid)

Aanmelden

Om u aan te melden voor deze collegereeks maakt u een account aan bij de Illustere School. Als u al een account heeft, gebruikt u uw huidige account. Voor beide opties klikt u hieronder.

Aanmelden

Aanmelden voor UvA-medewerkers

Na aanmelding

Na aanmelding ontvangt u direct per e-mail uw aanmeldbevestiging (let op: soms komt deze in uw junkmail of spammap terecht).  

Betaling

Het cursusgeld wordt automatisch van uw rekening afgeschreven. Voor UvA-medewerkers is deelname aan een OUC gratis. Zij volgen een andere aanmeldprocedure.

Blackboard

Blackboard is de digitale leeromgeving van de Universiteit van Amsterdam en wordt gebruikt door alle docenten en (reguliere) studenten van de UvA. Toehoorders mogen ook gebruik maken van Blackboard. De Illustere School stuurt u per mail codes waarmee u kunt inloggen op Blackboard. Voor meer informatie klikt u op de link Veelgestelde vragen over Blackboard.

Handige links

Studiegids

Rooster

Veelgestelde vragen over Blackboard

Annuleren