Hindoeisme/Boeddhisme **VOL**

03apr2018 24mei2018

Evenement

Deze cursus is een inleiding in twee Aziatische religies afkomstig van het Indiase subcontinent. Daarbij wordt nadrukkelijk ook aandacht besteed aan verschijningsvormen buiten de oorsprongsgebieden, met name in Europa.

Elk college bestaat uit een systematische inleiding en daarbij passende toepassing in de vorm van teksten, afbeeldingen, rituelen, plekken, websites en film. Met de afwisseling tussen grote lijnen en concrete producten, of tussen idealen en praktijken, dan wel tussen mentale voorstellingen en materiële cultuur, wordt bewust een evenwicht beoogd. Tevens wordt de cursist conceptueel en methodisch uitgedaagd om bestaande fragmentarische kennis over deze twee religies kritisch te bevragen.

Data, tijd(en), locatie en prijs

  • Data: 3 april - 24 mei 2018
  • Tijden: dinsdagen en donderdagen 12.00 - 15.00 uur
  • Aantal colleges: 15
  • Locatie: Bushuis, F0.21
  • Cursusprijs: 180 / 162 (kortingsprijs voor AUV-leden)

Disclaimer: voor de actuele roostergegevens raadpleegt u altijd de roosterwebsite van de UvA. De Illustere School is niet verantwoordelijk voor wijzigingen in het rooster.

Belangrijk om te weten

Cursustype Open UvA-College
Onderwijsvorm Hoorcolleges
Semester/blok Semester 2, blok 2
Voertaal Nederlands
Studiemateriaal Wordt nader bekend gemaakt/aangeboden op Blackboard
Overige informatie U volgt het OUC als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen en geen werkcolleges (tenzij hierboven anders is aangegeven), geen tentamen mag doen en geen studiepunten mag behalen. 
Uiterste aanmelddatum De cursus zit vol.

Na aanmelding

Na aanmelding ontvangt u direct per e-mail uw aanmeldbevestiging (let op: soms komt deze in uw junkmail of spammap terecht).  

Betaling

Het cursusgeld wordt automatisch van uw rekening afgeschreven. Voor UvA-medewerkers is deelname aan een OUC gratis. Zij volgen een andere aanmeldprocedure.

Blackboard

Blackboard is de digitale leeromgeving van de Universiteit van Amsterdam en wordt gebruikt door alle docenten en (reguliere) studenten van de UvA. Toehoorders mogen ook gebruik maken van Blackboard. De Illustere School stuurt u per mail codes waarmee u kunt inloggen op Blackboard. Voor meer informatie klikt u op de link Veelgestelde vragen over Blackboard.

Handige links

Gepubliceerd door  Illustere School