Hindoeisme/Boeddhisme

03apr2018 24mei2018

Deze cursus is een inleiding in twee Aziatische religies afkomstig van het Indiase subcontinent. Daarbij wordt nadrukkelijk ook aandacht besteed aan verschijningsvormen buiten de oorsprongsgebieden, met name in Europa.

Elk college bestaat uit een systematische inleiding en daarbij passende toepassing in de vorm van teksten, afbeeldingen, rituelen, plekken, websites en film. Met de afwisseling tussen grote lijnen en concrete producten, of tussen idealen en praktijken, dan wel tussen mentale voorstellingen en materiƫle cultuur, wordt bewust een evenwicht beoogd. Tevens wordt de cursist conceptueel en methodisch uitgedaagd om bestaande fragmentarische kennis over deze twee religies kritisch te bevragen.

• Data: 3 april - 24 mei 2018
  • Tijden: dinsdagen en donderdagen 12.00 - 15.00 uur
  • Aantal colleges: 15
  • Locatie: Bushuis, F0.21
  • Cursusprijs: 180 / 162 (kortingsprijs voor AUV-leden)

Disclaimer: voor de actuele roostergegevens raadpleegt u altijd de roosterwebsite van de UvA. De Illustere School is niet verantwoordelijk voor wijzigingen in het rooster.

Studiemateriaal Wordt nader bekend gemaakt/aangeboden op Blackboard
Uiterste aanmelddatum 27 maart 2018 (op basis van beschikbaarheid)

Aanmelden

Om u aan te melden voor deze collegereeks maakt u een account aan bij de Illustere School. Als u al een account heeft, gebruikt u uw huidige account. Voor beide opties klikt u hieronder.

Na aanmelding

Na aanmelding ontvangt u direct per e-mail uw aanmeldbevestiging (let op: soms komt deze in uw junkmail of spammap terecht).

Betaling

Het cursusgeld wordt automatisch van uw rekening afgeschreven. Voor UvA-medewerkers is deelname aan een OUC gratis. Zij volgen een andere aanmeldprocedure.

Blackboard

Blackboard is de digitale leeromgeving van de Universiteit van Amsterdam en wordt gebruikt door alle docenten en (reguliere) studenten van de UvA. Toehoorders mogen ook gebruik maken van Blackboard. De Illustere School stuurt u per mail codes waarmee u kunt inloggen op Blackboard. Voor meer informatie klikt u op de link Veelgestelde vragen over Blackboard.