Jatwerk **VOL**

05apr2018 24mei2018

In kunsthistorische handboeken wordt kunstgeschiedenis gepresenteerd in grote en daarom vooral van vernieuwing uitgaande lijnen. De collegereeks Jatwerk heeft ten doel de cursist ter verdieping kennis te laten maken met verschillende vormen van kopiëren en ontlening in de kunstgeschiedenis en de redenen hiervoor.

Het vak ©Jatwerk biedt verdieping in vervolg op de eerste kennismaking met de canon van de Westerse kunstgeschiedenis tijdens Inleiding in de Kunstgeschiedenis. Dit inleidend overzicht was veelal chronologisch en opbouwend geordend. Bij ©Jatwerk zal een groter begrip verkregen worden van de diachrone verbanden in de geschiedenis van de beeldende kunst en architectuur.
Hierbij ligt de focus niet op uniciteit en originaliteit, maar gaat het juist om de vele manieren waarop kunstenaars in de oudheid tot heden zijn omgesprongen met het werk van anderen: ontleningen, verwijzingen, pastiches (mengelmoes van fragmenten) etc. In de collegereeks zal vanuit dit perspectief aandacht zijn voor kunstenaars en kunstwerken, vorm en inhoud, atelierpraktijken en kunstenaarsopleidingen, kunsttheorie en kunsthandel.

• Data: 5 april - 24 mei 2018
  • Tijden: donderdagen 11.00 - 13.00 uur en maandagen 11.15 - 13.00 uur
  • Aantal colleges: 13
  • Locatie: Oudemanhuispoort C0.17 (do) en D0.09 (ma)
  • Cursusprijs: 180 / 162 (kortingsprijs voor AUV-leden)

Disclaimer: voor de actuele roostergegevens raadpleegt u altijd de roosterwebsite van de UvA. De Illustere School is niet verantwoordelijk voor wijzigingen in het rooster.

Studiemateriaal E-reader, beschikbaar via Blackboard
Uiterste aanmelddatum VOL

Na aanmelding

Na aanmelding ontvangt u direct per e-mail uw aanmeldbevestiging (let op: soms komt deze in uw junkmail of spammap terecht).

Betaling

Het cursusgeld wordt automatisch van uw rekening afgeschreven. Voor UvA-medewerkers is deelname aan een OUC gratis. Zij volgen een andere aanmeldprocedure.

Blackboard

Blackboard is de digitale leeromgeving van de Universiteit van Amsterdam en wordt gebruikt door alle docenten en (reguliere) studenten van de UvA. Toehoorders mogen ook gebruik maken van Blackboard. De Illustere School stuurt u per mail codes waarmee u kunt inloggen op Blackboard. Voor meer informatie klikt u op de link Veelgestelde vragen over Blackboard.