Wereldgeschiedenis (keuzevak)

06feb2018 23mrt2018

In de eerste decennia van de twintigste eeuw lagen de rijkste landen ter wereld (gemeten naar inkomen per hoofd van de bevolking) zonder uitzondering in West-Europa en in de voormalige Europese koloniën in Noord-Amerika en Oceanië: Canada, de Verenigde Staten, Australië en Nieuw Zeeland.

Dat verschil tussen het Westen en de rest van de wereld heeft niet altijd bestaan. Sterker nog, lange tijd was Europa een weinig ontwikkelde uithoek van het grote Euro-Aziatische continent waar de toon werd gezet door hoogontwikkelde samenlevingen in China, India en het Midden-Oosten. Deze cursus behandelt de achtergronden en de verschillende debatten omtrent de `Rise of the West', vooral ook door Europa vanuit een niet-Westers perspectief te bekijken.

• Data: 6 februari - 23 maart 2018
  • Tijden: dinsdagen 15.15 - 17.00 uur en vrijdagen 11.15 - 13.00 uur
  • Aantal colleges: 14
  • Locatie: Oudemanhuispoort, zaal D1.08
  • Cursusprijs: 180 / 162 (kortingsprijs voor AUV-leden)

Disclaimer: voor de actuele roostergegevens raadpleegt u altijd de roosterwebsite van de UvA. De Illustere School is niet verantwoordelijk voor wijzigingen in het rooster.

Studiemateriaal Wordt nader bekend gemaakt/aangeboden op Blackboard
Uiterste aanmelddatum 29 januari 2018 (op basis van beschikbaarheid)

Aanmelden

Om u aan te melden voor deze collegereeks maakt u een account aan bij de Illustere School. Als u al een account heeft, gebruikt u uw huidige account. Voor beide opties klikt u hieronder.

Na aanmelding

Na aanmelding ontvangt u direct per e-mail uw aanmeldbevestiging (let op: soms komt deze in uw junkmail of spammap terecht).

Betaling

Het cursusgeld wordt automatisch van uw rekening afgeschreven. Voor UvA-medewerkers is deelname aan een OUC gratis. Zij volgen een andere aanmeldprocedure.

Blackboard

Blackboard is de digitale leeromgeving van de Universiteit van Amsterdam en wordt gebruikt door alle docenten en (reguliere) studenten van de UvA. Toehoorders mogen ook gebruik maken van Blackboard. De Illustere School stuurt u per mail codes waarmee u kunt inloggen op Blackboard. Voor meer informatie klikt u op de link Veelgestelde vragen over Blackboard.