NIEUW: Hoe genocide begint. Vervolging, massamoord, genocide in vergelijkend perspectief

Open UvA-College

29okt2018 10dec2018

Op inleidend niveau wordt u kennis en inzicht geboden over processen van vervolging, massamoord en genocide in de twintigste eeuw.

Na twee inleidende colleges komen de belangrijkste casussen van massaal politiek geweld aan de orde: Darfur, Rwanda, de Joegoslavische successieoorlogen, Cambodja ten tijde van de Khmer Rouge, de Holocaust en de genocide op de Armeniers in het Ottomaanse Rijk.

• Data: 29 oktober - 10 december 2018
  • Tijd(en): maandagen 15.00 - 18.00 uur
  • Locatie: Oudemanhuispoort C0.17
  • Prijs: 150 / 135 (kortingsprijs voor AUV-leden)

Studiemateriaal

Twee verplichte boeken, verkrijgbaar bij Boekhandel Scheltema:

• Eric D. Weitz, A Century of Genocide. Utopias of Race and Nation (Princeton, NJ: Princeton University Press, 2003);
  • Christopher R. Browning, Ordinary Men. Reserve Police Bataillon 101 and the Final Solution in Poland(London: Penguin Books 2001, of latere druk).

Naast de verplichte boeken lezen de deelnemers drie tot vijf boeken uit een literatuurlijst van ruim honderd titels die bij de syllabus is gevoegd.

Uiterste aanmelddatum 21 oktober 2018 (op basis van beschikbaarheid)

CANVAS

Canvas is de (nieuwe) digitale leeromgeving van de Universiteit van Amsterdam en wordt gebruikt door alle docenten en (reguliere) studenten van de UvA. Ook toehoorders mogen gebruik maken van Canvas. Voor meer informatie klikt u op de link hieronder.