Inleiding in de kunstgeschiedenis II

Open UvA-College

29okt2018 13dec2018

De serie Inleiding in de Kunstgeschiedenis bestaat uit drie delen. Deel 2 behandelt de Nieuwere tijd.

Inleiding in de Kunstgeschiedenis biedt een overzicht van de Westerse kunstgeschiedenis vanaf de klassieke oudheid tot heden. De belangrijkste kunstwerken, gebouwen, artistieke stromingen, opvattingen en begrippen worden op chronologische wijze behandeld. Daarnaast komen belangrijke kunsthistorische thema's aan de orde, zoals het veranderende kunstbegrip, de problematiek van de stijlbenamingen, iconografische vraagstukken, ontwikkelingen in mecenaat en opdrachtgeverschap, de relatie tussen kunstgeschiedenis en andere (historische) disciplines, de omgang met bronteksten en de wisselende positie en status van de kunstenaar.

• Data: 29 oktober - 13 december 2018
  • Tijd: maandagen en donderdagen 15.00 - 17.00 uur
  • Locatie: Oudemanhuispoort D0.08
  • Prijs: 190 / 171 (kortingsprijs voor AUV-leden)

Studiemateriaal Janson's History of Art: the Western Tradition (8ste druk): ISNB-9780133878295.
Uiterste aanmelddatum 21 oktober 2018 (op basis van beschikbaarheid)

Canvas

Canvas is de digitale leeromgeving van de Universiteit van Amsterdam en wordt gebruikt door alle docenten en (reguliere) studenten van de UvA. Ook toehoorders mogen gebruik maken van Canvas. Voor meer informatie klikt u op de link hieronder.