uva.nl

De serie Inleiding in de Kunstgeschiedenis bestaat uit drie delen. Deel 2 behandelt de Nieuwere tijd.

Detail Summary
Datum Start 29 oktober 2018 Eind 13 december 2018

Inleiding in de Kunstgeschiedenis biedt een overzicht van de Westerse kunstgeschiedenis vanaf de klassieke oudheid tot heden. De belangrijkste kunstwerken, gebouwen, artistieke stromingen, opvattingen en begrippen worden op chronologische wijze behandeld. Daarnaast komen belangrijke kunsthistorische thema's aan de orde, zoals het veranderende kunstbegrip, de problematiek van de stijlbenamingen, iconografische vraagstukken, ontwikkelingen in mecenaat en opdrachtgeverschap, de relatie tussen kunstgeschiedenis en andere (historische) disciplines, de omgang met bronteksten en de wisselende positie en status van de kunstenaar.

Studiegids

• Data: 29 oktober - 13 december 2018
  • Tijd: maandagen en donderdagen 15.00 - 17.00 uur
  • Locatie: Oudemanhuispoort D0.08
  • Prijs: 190 / 171 (kortingsprijs voor AUV-leden)

Rooster

Studiemateriaal Janson's History of Art: the Western Tradition (8ste druk): ISNB-9780133878295.
Uiterste aanmelddatum 21 oktober 2018 (op basis van beschikbaarheid)

Direct aanmelden en betalen

Algemene voorwaarden Open UvA-Colleges

Canvas

Canvas is de digitale leeromgeving van de Universiteit van Amsterdam en wordt gebruikt door alle docenten en (reguliere) studenten van de UvA. Ook toehoorders mogen gebruik maken van Canvas. Voor meer informatie klikt u op de link hieronder.

Veelgestelde vragen over Canvas