De opvolger van Rome: duizend jaar Byzantium

Open UvA-College

02apr2019 24mei2019

Evenement

U verwerft globale kennis van / inzicht in de politieke, sociaal-economische en culturele ontwikkelingen in het Byzantijnse rijk (324-1453) en het verband hiervan met laat-middeleeuwse, vroeg-moderne en hedendaagse cultuuruitingen en maatschappelijke problemen in Griekenland.

De docent geeft in de hoorcolleges een globaal overzicht van de politieke, sociaal-economische en culturele ontwikkelingen in het Byzantijnse rijk, met speciale aandacht voor onderwerpen als staat en staatsinrichting, maatschappelijke verhoudingen, ontwikkeling van de orthodoxie, Byzantijnse cultuur (kunst en literatuur).

Data, tijd(en), locatie en prijs

  • Data: 2 april - 24 mei 2019
  • Tijd: dinsdagen en vrijdagen 13.00 - 15.00 uur
  • Locatie: P.C. Hoofthuis, 5.31 (di) en 6.06 (vr)
  • Prijs: 190 / 171 euro (kortingsprijs voor AUV-leden)

Belangrijk om te weten

Cursustype Open UvA-College
Onderwijsvorm Hoorcolleges
Semester/blok Semester 2, blok 2
Voertaal Nederlands
Studiemateriaal
  • C. Mango (ed.), The Oxford History of Byzantium, Oxford U.P. 2002
  • syllabus (verkrijgbaar bij docent)
Overige informatie U volgt het OUC als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen en geen werkcolleges (tenzij hierboven anders is aangegeven), geen tentamen mag doen en geen studiepunten mag behalen. 
Uiterste aanmelddatum 24 maart 2019 (op basis van beschikbaarheid)

Canvas

Canvas is de (nieuwe) digitale leeromgeving van de Universiteit van Amsterdam en wordt gebruikt door alle docenten en (reguliere) studenten van de UvA. Toehoorders mogen ook gebruik maken van Canvas. Voor meer informatie klikt u op de link Veelgestelde vragen over Canvas.

Gepubliceerd door  Illustere School