NIEUW: De wereld in delen: inleiding regiostudies

Open UvA-College

04feb2019 20mrt2019

De wereld in delen is het vervolg op de collegereeks De wereld van de mens, de reeks die de Illustere School in het eerste semester voor het eerst als Open UvA-College in het aanbod had.

Het onderzoeksveld van regiostudies leidt op tot regiodeskundigen die met interdisciplinair gezag kunnen spreken over een bepaalde regio in zijn cultureel-maatschappelijke en politieke complexiteit. De regiodeskundige werkt vanuit het wetenschapsfilosofisch besef dat beweringen over andere regio’s en culturen altijd gekleurd zijn. Deze inleiding biedt de student de mogelijkheid om dit besef te internaliseren. Daarnaast vormt deze inleiding een oefening in het herkennen van essentialistische discoursen over naties, regio’s en culturen. De opzet van dit vak is daarom comparatief van aard. In regiostudies is het belangrijk stil te staan bij een aantal historische ontwikkelingen (modernisering, opkomst van natie-staten, globalisering). Deze collegereeks heeft daarom een deels chronologische opbouw. Daarnaast komen een aantal tijdloze concepten als gender en migratie aan bod. Vaste docenten worden afgewisseld met gastdocenten, en in wekelijkse regiospecifieke werkgroepen (Midden-Oosten studies, Mediterrane studies, Noord-Europa, Spaans/Latijns-Amerikaanse studies en Scandinavië studies) wordt teruggegrepen op de behandelde hoorcollegestof.

• Data: 4 februari - 20 maart 2019
  • Tijd(en): maandagen 17.00 - 19.00 uur en woensdagen 15.00 - 17.00 uur
  • Locatie: Oudemanhuispoort, D0.09
  • Cursusprijs: 190 / 171 euro (kortingsprijs voor AUV-leden)

Studiemateriaal Zie de UvA studiegids
Uiterste aanmelddatum 27 januari 2019 (op basis van beschikbaarheid)

CANVAS

Canvas is de (nieuwe) digitale leeromgeving van de Universiteit van Amsterdam en wordt gebruikt door alle docenten en (reguliere) studenten van de UvA. Toehoorders mogen ook gebruik maken van Canvas. Voor meer informatie klikt u op de link Veelgestelde vragen over Canvas.