NIEUW: Europese integratie

Open UvA-College

04feb2019 20mrt2019

Verwerf kennis van de geschiedenis van de Europese integratie en van de instituties en beleidsterreinen van de Europese Unie.

Inhoud

Europese integratie bestudeert de geschiedenis van het Europese integratieproces (1945-heden) en geeft daarnaast een eerste introductie in de instituties en de beleidsterreinen van de Europese Unie. Na een overzicht van de taken en bevoegdheden van de huidige instituties (week 1), volgt een reeks historische colleges (week 2, 3, 4), die de geschiedenis van de Europese integratie na 1945 beslaat. De laatste drie weken worden besteed aan een aantal beleidsterreinen en actuele thema’s (landbouw, structuur en cohesie, uitbreiding en democratisering). Daarnaast is er in de colleges ruime aandacht voor de theoretische aspecten van de Europese integratie.

Let op: de colleges worden gegeven in het Engels.

• Data: 4 februari - 20 maart 2019
  • Tijd(en): maandagen en woensdagen 13.00 - 15.00 uur
  • Locatie: Oudemanhuispoort, D0.08
  • Cursusprijs: 190 / 171 euro (kortingsprijs voor AUV-leden)

Voertaal Engels
Studiemateriaal Vermeld in de studiegids
Uiterste aanmelddatum 27 januari 2019 (op basis van beschikbaarheid)

CANVAS

Canvas is de (nieuwe) digitale leeromgeving van de Universiteit van Amsterdam en wordt gebruikt door alle docenten en (reguliere) studenten van de UvA. Toehoorders mogen ook gebruik maken van Canvas. Voor meer informatie klikt u op de link Veelgestelde vragen over Canvas.