Nascholing

De Faculteit der Geesteswetenschappen faciliteert verschillende vormen van nascholing.

Mastercourses

De Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam biedt docenten de gelegenheid vakkennis bij te houden door het volgen van Mastercourses: eendaagse cursussen op het gebied van geschiedenis, (klassieke) talen, kunst, cultuur, literatuur, media en filosofie die speciaal zijn ontwikkeld door docenten van de UvA voor docenten in het voortgezet onderwijs. De nascholingsdagen houden u op de hoogte van wetenschappelijke ontwikkelingen, de nieuwste literatuur en interpretaties op uw vakgebied. Samen met collega’s van andere scholen zit u in de collegebanken en discussieert u over de manier waarop u de nieuwe kennis kunt integreren in uw lessen.

Vertaaltoetsen

Met ingang van 2017 organiseert de UvA vertaaltoetsen voor 16 vertaalrichtingen. Na het behalen van de toets kunt u zich inschrijven in het landelijk 'Register van beëdigde tolken en vertalers’ (Rbtv).

Leergangen

Leergangen zijn verkorte masteropleidingen, ingericht voor een specifieke doelgroep. Op dit moment biedt de Faculteit der Geesteswetenschappen de volgende leergangen aan:

Mastercolleges voor alumni

Mastercolleges zijn collegereeksen uit reguliere masteropleidingen. In de regel is het niet mogelijk om aan te schuiven bij colleges uit masterprogramma's, maar voor alumni met de juiste vooropleiding wordt een uitzondering gemaakt. Samen met reguliere studenten volgen de alumni de colleges, participeren ze in werkgroepen, maken de tussentijdse opdrachten en sluiten de collegereeks af met de reguliere toets. 

Reizen door de oudheid

Intensieve nascholingscursussen voor vwo-docenten uit het voortgezet onderwijs.

Gepubliceerd door  Illustere School

18 juli 2017