Reizen door de Oudheid 2017-2018

Intensieve cursussen voor leraren

De Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam (UvA) organiseert in samenwerking met Labrys Reizen intensieve nascholingscursussen voor vwo-docenten uit het voortgezet onderwijs

De oude Mykeense nederzetting ‘Teichos Deimaion’

Teichos Deimaion

Programma 2017: ‘Odyssee. Herinnering en Geografie’

Het thema sluit aan bij het eindexamen Grieks van 2018 (Homerus, Odyssee) en het eindexamen geschiedenis in bredere zin. Centraal staan de rol van het landschap in de Odyssee en de wijze waarop de Homerische verhalen ons beeld van Griekenland nog steeds bepalen. Op het programma staan plaatsen die zich sterk identificeren met de Odyssee, zoals het strand van Nausikäa op Korfoe, diverse kandidaat-locaties voor het paleis van Odysseus, en het paleis van Nestor in Pylos. We bezoeken ook monumentale archeologische plekken die niet in de Odyssee worden genoemd.
Via thema’s als lieux de mémoire en receptiegeschiedenis zal de interactie tussen landschap en literaire cultuur worden geëxploreerd. De deelnemers nemen actief deel aan de cursus door het geven van presentaties op de sites.

Doelgroep

De cursus is vooral bedoeld voor docenten klassieke talen en geschiedenis die lesgeven in de bovenbouw van het VWO. Ook geïnteresseerde docenten uit andere disciplines (bv. geografie en kunstgeschiedenis) kunnen zich aanmelden.

Data

De studiedag zal plaatsvinden op zaterdag 2 september te Amsterdam.
De reisdata zijn 18 t/m 25 oktober 2017, deels in de herfstvakantie.

Prijs

De cursusprijs bedraagt € 1255 p.p. Toeslag eenpersoonskamer: € 150. In het programma staat vermeld wat er wel en niet is inbegrepen in deze prijs.

Inschrijven

De inschrijving is inmiddels gesloten.

Gepubliceerd door  Illustere School

28 september 2017