UvA-alumni winnen Journalist van het jaar

10 februari 2017

Sarah Sylbing en Ester Gould, alumni van de MA Journalistiek en media, zijn uitgeroepen tot Journalist van het Jaar 2016 door Villamedia. Het duo krijgt de prijs voor hun documentaireserie 'Schuldig', over mensen met schulden in de Vogelbuurt in Amsterdam-Noord.

De prijs wordt elk jaar uitgereikt door journalistenvakblad Villamedia aan mensen die een uitzonderlijke journalistieke prestatie hebben geleverd. In december werd bekend gemaakt dat de twee genomineerd waren voor de prestigieuze prijs. Donderdag 2 februari reikte Nieuwsuur-journalist Bas Haan de prijs uit aan het duo voor hun docuserie 'Schuldig'. 

De jury van de prijs geeft aan dat Sylbing en Gould meesters zijn in het vertellen van verhalen. "Hoewel dat "Schuldig" een documentaire is, lijkt het soms meer een dramaserie waarbij je benieuwd bent naar elke volgende aflevering.", aldus Villamedia.

Schuldig

De documentaire van Goudl en Sybling vindt plaats in de Vogelbuurt in Amsterdam Noord. Een levendige volksbuurt waar een groot deel van de inwoners kampen met schulden. In de serie van Human staan niet alleen de bewoners met schulden centraal, maar ook de werelden eromheen: de deurwaarder, de hulpverlener, de schuldeiser en de lokale politiek. 'Schuldig' werd in november en december getoont op NPO1 en is nu terug te kijken op npo.nl.  

Bekijk de trailer van 'Schuldig'

Gepubliceerd door  Faculteit der Geesteswetenschappen