Helft Tegel-nominaties voor alumni MA Journalistiek en media

15 maart 2017

De helft van alle nominaties voor de nationale prijs voor de Nederlandse journalistiek, De Tegel, betreft dit jaar alumni van de MA Journalistiek en media van de UvA.

De prijs kent verschillende categorie├źn, namelijk Nieuws, Verslaggeving, Interview, Achtergrond, Onderzoek, Talent en de Storimans-Tegel. De nominaties zijn afgelopen week bekend gemaakt.

Van de zeven categorie├źn zijn in zes daarvan alumni van de de MA Journalistiek en media van de Faculteit Geesteswetenschappen genomineerd. In totaal zijn er twintig nominaties bekend gemaakt en tien betreffen alumni van de Masteropleiding (ook in samenwerking met anderen).  Alumnus Huib Modderkolk, ook werkzaam bij de Volkskrant, is zelfs twee keer genomineerd. In de categorie Talent zijn alle drie de genomineerden afkomstig van de masteropleiding van de FGw.

De uitreiking van de prijzen vindt plaats in de Koninklijke Schouwburg Den Haag op 18 april.

Gepubliceerd door  Faculteit der Geesteswetenschappen