Bursalen van Amsterdam Merit Scholarship en Amsterdam Excellence Scholarship geselecteerd

24 april 2017

De FGw-scholarshipcommissie heeft de bursalen van de Amsterdam Merit scholarship (AMS) en Amsterdam Excellence Scholarship (AES) geselecteerd. Beide full-scholarships zijn voor excellente studenten met een niet-EEA-nationaliteit.

Scholarshipcommissie

De selectie voor het komende collegejaar is gedaan door een speciaal aangewezen selectiecommissie bestaande uit Carlos Reijnen (Voorzitter), Jaap Kooijman, Ashley Burgoyne, Veronika Zangl, Marleen Postma en Leon Commandeur. Deze scholarshipcommissie heeft de vele aanvragen beoordeeld op verschillende criteria zoals cijfergmiddelde, extra-curriculaire activiteiten en onderzoekskwaliteiten.

Amsterdam Excellence Scholarship

Uiteindelijk heeft de FGw-scholarshipcommissie 6 studenten voorgedragen voor de universiteitsbrede AES. De centrale UvA-commissie heeft vervolgens een AES aan aankomend FGw-studente Aya Shaaban toegewezen, zodat zij in september met de researchmaster Cultural Analysis kan beginnen.

Amsterdam Merit Scholarship

Daarnaast heeft de FGw dit jaar een AMS toegekend aan 4 studenten: Michael Navarrete (MA New Media and Digital Culture), Berhan Ocak (MA Comparative Literature), Leslie Niiro (MA Holocaust and Genocide Studies) en Shirley Mak (MA Musicology).

De FGw bedankt de leden van scholashipcommissie hartelijk voor het werk dat zij voor deze selectie hebben gedaan.

Gepubliceerd door  Faculteit der Geesteswetenschappen