Taalcursus Nieuwgrieks I en III op het NIA

22 februari 2018

Het NIA biedt in samenwerking met Taalhuis Amsterdam opnieuw een intensieve taalcursus op twee instroomniveaus aan.

Nieuwgrieks is de fascinerende opvolger van het Klassieke Grieks, de taal waarin beroemde schrijvers, wetenschappers en filosofen uit de oudheid hun gedachten en ideeën vastlegden. Daarnaast is het de moedertaal van miljoenen Grieken in Griekenland en daarbuiten. Studenten en onderzoekers van de UvA krijgen bij het NIA de kans om kennis te maken met deze boeiende taal, of hun kennis van het Nieuwgrieks te vergroten.

Data

Van 7 oktober tot en met 16 juni 2018 vindt er een cursus Nieuwgrieks plaats op de niveaus I (naar A1-niveau) en III (startend op A2-niveau en leidend naar B1-niveau).

Deze cursus geeft, afhankelijk van het gevolgde niveau en met enige zelfstudie, BA- en MA-studenten toegang tot de tentamens 'Taalverwerving I' en 'Taalverwerving III' van Nieuwgrieks op de UvA.

Aanmelden

Deadline voor aanmelding is 23 april 2018. Voor meer informatie en het aanmeldformulier, zie de website van het NIA:

Gepubliceerd door  Faculteit der Geesteswetenschappen