Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
uva.nl

Paul Boersma, hoogleraar Fonetische wetenschappen, is door FGw-studenten verkozen tot faculteitswinnaar van de Docent van het Jaar-verkiezing 2018. Murat Aydemir behaalde de tweede plaats en Matthijs Lok werd derde.

Paul Boersma

Paul Boersma, hoogleraar Fonetische wetenschappen, is de faculteitswinnaar bij de FGw. Studenten noemen hem een inspirerende docent die 'duidelijk is in zijn uitleg' en 'altijd bereid is om te helpen'. Zijn studenten prijzen hem om zijn manier van college geven; dit doet hij 'met ontzettend veel passie en humor'.

Murat Aydemir

Murat Aydemir, Literatuurwetenschap, krijgt de tweede plaats bij de FGw. Zijn studenten zijn zeer te spreken over de manier waarop hij complexe theorieën op een 'fijne en begrijpelijke manier' kan uitleggen en dat hij dit ook nog met humor doet.  Zij voelen zich door hem geïnspireerd en gemotiveerd. 

Matthijs Lok

Matthijs Lok, Capaciteitsgroep Europese studies, is derde bij de FGw. Studenten waarderen met name de manier waarop hij altijd de aandacht van zijn studenten weet te behouden en elk college 'super interessant' maakt. 'Je denkt nog geen seconde dat je beter in bed had kunnen blijven', aldus een student.

Over de Docent van het Jaar-verkiezingen

De UvA organiseert in samenwerking met de Centrale Studentenraad en ASVA Studentenunie eens per jaar de Docent van het Jaar-verkiezing. Voor de verkiezing is een wegingsmechanisme ontwikkeld dat rekening houdt met factoren als het aantal studenten en docenten binnen de verschillende opleidingen aan de UvA. Op basis daarvan komt er per faculteit een winnaar uit de bus. De faculteitswinnaars worden vervolgens beoordeeld door een jury, bestaande uit studenten van alle faculteiten. Als faculteitswinnaar maakt Paul Boersma kans om tijdens de onderwijsdag op 31 mei uitgeroepen te worden tot UvA-docent van het jaar. Gedurende het nieuwe academische jaar is de verkozen Docent van het Jaar de ambassadeur voor goed onderwijs en goed docentschap aan de UvA.