Publicatie SignGram Blueprint

6 maart 2018

De beschikbare kennis over de grammatica’s van gebarentalen is onvolledig en niet altijd betrouwbaar. Complete grammaticale beschrijvingen van individuele gebarentalen zijn er nauwelijks.

De SignGram Blueprint is een innovatief instrument voor schrijvers van een grammatica: een gedetailleerde handleiding voor de systematische en volledige beschrijving van alle componenten van de grammatica van gebarentalen volgens hoge wetenschappelijke standaarden.

De handleiding is open access en bestaat uit twee componenten: een Checklist met alle grammaticale fenomenen die de men zou kunnen beschrijven, en de bijbehorende Manual met de relevante achtergrondinformatie (definities, voorbeelden, referenties) en gedetailleerde instructies.

Quer, J., C. Cecchetto, C. Donati, C. Geraci, M. Kelepir, R. Pfau & M. Steinbach (eds.). 2017. SignGram Blueprint: A guide to sign language grammar writing. Berlin: De Gruyter Mouton

Hier te vinden als open access:

Gepubliceerd door  Faculteit der Geesteswetenschappen