Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
uva.nl

MyDigitalWill won afgelopen vrijdag de pitchwedstrijd bij Venture Lab Humanities. Dit team wist de jury te overtuigen met zijn originele ideeën over hoe we in de toekomst om moeten gaan met online accounts na het overlijden van de gebruiker.

Bootcamp

9 April was de start van een intensieve Bootcamp, georganiseerd door het sinds 1 november officieel geopende Venture Lab Humanities. Zestien Deelnemers, met in totaal negen verschillende bedrijfsideeën, namen deel aan het intensieve weekprogramma verzorgd door Amsterdam Center for Entrepreneurship (ACE). Sommigen van de ondernemers liepen al een tijdje rond met een idee, anderen hadden al ervaring met het starten van een eigen bedrijf. Rijp en groen, beginnende ZZP’ers en echte start-ups, maar allemaal even gemotiveerd om meer te leren over ondernemerschap.

Gedurende de week kregen de teams les van verschillende sprekers over onder andere go-to-market strategy, financiën en het samenstellen van een goed team. Twee middagen waren gereserveerd voor een-op-eenbesprekingen met verschillende mentoren die gericht advies konden geven per bedrijf.

‘Deelname aan het programma was heel erg waardevol voor ons, omdat we geconfronteerd werden met nieuwe perspectieven op onze dagelijkse bezigheden. Het advies van de belastingadviseur en de jurist (twee van de mentoren) heeft ons heel erg geholpen om efficiënter te werk te gaan’, aldus deelnemer Alexandra van European Cultural Academy.

Pitchwedstrijd

De pitchwedstrijd was het laatste onderdeel van het programma. Na een middag coaching van Michael Koenka (TedEx) en een ochtend oefenen, konden de deelnemers hun ideeën pitchen voor een ervaren jury. Uiteindelijk kwam MyDigitalWIll als winnaar uit de bus.

Deelnemers

De deelnemers van Bootcamp 2018 waren:

  • MyDigitalWill: een onlinedienst die de onlineaccounts van dierbaren beheert als zij komen te overlijden;
  • European Cultural Academy: kunstonderwijs in Venetië, tijdens de Biënnale, voor studenten uit heel Europa;
  • TEENMAG: tienertijdschriften in een nieuw jasje door YouTuber Thomas Brok;
  • Pisswife Zine: feministisch tijdschrift;
  • WOLF Coaching: coaching voor ondernemers op zingevingsvlak;
  • Joan Redmond Translations: Engels-Nederlands vertaalbureau;
  • A Sincere Connection: platform om psychische problemen te voorkomen en bespreekbaar te maken;
  • Native State: natuurlijke oliën om de geest te kalmeren of op te wekken;
  • The Damage Gallery: ondergronds museum dat de hele nacht te bezoeken is;
  • CitytSolutions: interactieve spellen en ‘Thick Data’ om de medezeggenschap binnen organisaties en bedrijven te bevorderen.

Venture Lab Humanities

Voor meer informatie over Venture Lab Humanities, zie ook: