Student master Journalistiek en media wint prijs als beste journalistieke talent

17 april 2018

Timo Nijssen (22), student van de master Journalistiek en media aan de Universiteit van Amsterdam, won op maandag 16 april De Tegel, de nationale prijs voor de Nederlandse journalistiek, als beste journalistieke talent. Hij is daarmee de jongste winnaar van De Tegel voor Talent.

Journalistieke Odyssee

Nijssen won de CBS Talenttegel voor de multimediale productie Dit flesje vaart de wereld rond, die hij in 2017 maakte voor de Volkskrant over waarom een flesje water uit Hongkong daar meer kost dan in Nederland. De jury schrijft: “Persoonlijke verwondering leidt tot een indrukwekkende journalistieke Odyssee. Niet alleen origineel uitgewerkt tot een multimediale productie met mooi gemaakte infographics – maar ook verdiepend en onderbouwd met een veelvoud aan interessante cijfers.”

Het was de achtste keer op rij dat (oud-)studenten van de master Journalistiek en media genomineerd waren voor De Tegel voor beste journalistieke talent en de vijfde keer dat de prijs is gewonnen door een student of alumnus.

Gepubliceerd door  Faculteit der Geesteswetenschappen