Veelgestelde vragen over Open UvA-Colleges

Wat is een Open UvA College?

Een Open UvA-College is een college dat opengesteld wordt voor niet-reguliere studenten. U bent geen regulier student maar een "toehoorder". U schuift als het ware aan in de collegebanken bij bachelorcolleges voor reguliere studenten. U schrijft zich dus niet in voor een heel studiejaar, maar u kiest één of meer vakken uit het reguliere bachelorprogramma. 

Alle faculteiten van de UvA bieden Open UvA-Colleges aan die u kunt volgen. Als u Open UvA-Colleges volgt aan de Faculteit der Geesteswetenschappen mag u geen tentamen doen en geen studiepunten halen. Bij andere faculteiten is dit wel mogelijk. 

Waarom zou ik een Open UvA College volgen?

Het volgen van een Open UvA College is een unieke manier om weer aan te schuiven in de collegebanken als u al afgestudeerd bent. Of gewoon omdat u het leuk vindt om uw kennis te vergroten. Ook is het handig om te kunnen proeven van het onderwijs aan de UvA en zo te ontdekken of u een volledige opleiding aan de UvA wilt volgen.

Onder welke voorwaarden mag ik deelnemen aan een Open UvA College?

De voorwaarden zijn als volgt:

  • U volgt alleen de hoorcolleges en niet de werkcolleges, werkgroepen, seminars of excursies, tenzij anders is aangegeven.
  • U kunt geen tentamen doen of studiepunten halen.
  • Uw minimale voorkennis is vwo-niveau of gelijkwaardig.
  • U bent in het bezit van een geldig e-mailadres.
  • Reguliere studenten hebben voorrang bij inschrijving.

Waarom moet ik zelf het rooster opzoeken van het Open UvA-College waar ik aan deelneem?

Open UvA-Colleges zijn vakken uit het reguliere aanbod voor reguliere studenten van de Faculteit der Geesteswetenschappen. De vakken zijn niet zelf ontwikkeld door de Illustere School. Het komt regelmatig voor dat roosters wijzigen. Van reguliere studenten en dus ook van toehoorders wordt verwacht dat ze zelf actief de officiele roosterwebsite van de UvA raadplegen: www.rooster.uva.nl

Mijn vraag staat er niet tussen.

Neem contact op met de Illustere School via illustereschool-fgw@uva.nl.

Gepubliceerd door  Illustere School

16 oktober 2018