In deze Mastercourse wordt u getraind in het talig maken van uw eindexamenkandidaten, zodat zij meer kans hebben op succes.

Detail Summary
Datum 14 november 2014
Tijd 10:00 - 17:00
Examenzaal

De centrale examens in het voortgezet onderwijs zijn in de laatste decennia steeds taliger geworden. Leerlingen die de stof goed beheersen, scoren soms toch laag, doordat ze de vragen niet goed kunnen interpreteren of doordat ze de inleidende teksten niet efficiënt kunnen lezen. Ook bij de formulering van antwoorden op open vragen gaat het vaak niet mis door het gebrek aan kennis, maar door een onvoldoende taalbeheersing.

In deze Mastercourse gaan we in op de rol van taal bij het succesvol afleggen van de eindexamens en u wordt getraind om uw leerlingen optimaal voor te bereiden op de eindexamens door ze strategieën aan te reiken waarmee ze de opgaven beter kunnen decoderen en antwoorden effectiever kunnen formuleren, zodat zij meer kans hebben op succes. We maken daarbij gebruik van fragmenten van recente CVE-eindexamens.

Leraren zaakvakken, exacte vakken en talen

Opzet/doel Mastercourse

Didactische nascholing

• Datum: vrijdag 14 november 2014
  • Prijs: € 195 (inclusief koffie/thee en lunch)
  • Tijd: 10:00 - 17:00 uur
  • Locatie: UvA-locatie in de binnenstad van Amsterdam
  • Na afloop ontvangen de deelnemers een certificaat

Inschrijven is niet meer mogelijk.

mw. drs. J.F. (Joke) Olie

Drs. Joke Olie