Hoe bestuderen we literatuur en theater in de 21e eeuw? En hoe kleuren nieuwe literatuurwetenschappelijke methodes onze visie op de Oost-Europese literaire canon?

Detail Summary
Datum 6 maart 2015
Tijd 10:00 - 17:00
Tolstoj vertelt zijn kleinkinderen een verhaal, ca. 1909.
Tolstoj vertelt zijn kleinkinderen een verhaal, ca. 1909

In deze Mastercourse verzorgen experts bijscholingscolleges over 19e en 20e-eeuwse Poolse, Russische, Servische en Tsjechische literaire klassiekers. Aan de hand van hun werk verkennen we nieuwe inzichten in de literatuur- en theaterwetenschap. Inzichten die niet alleen onze kennis van Slavische schrijvers, maar ook van literatuur in het algemeen kunnen helpen verdiepen. Auteurs die aan bod komen zijn onder anderen Miłosz, Tolstoj, Tsjechov, Kis, Havel en Kundera. De middag eindigt met een borrel met lokale dranken en zakuski.

Leraren Geschiedenis, taal- en literatuurvakken

Opzet/doel Mastercourse

Wetenschappelijke nascholing

• Datum: vrijdag 6 maart 2015