In deze Mastercourse wordt u getraind in het talig maken van uw eindexamenkandidaten, zodat zij meer kans hebben op succes.

Detail Summary
Datum 20 november 2015
Tijd 10:00 - 17:00
Examenzaal

De centrale examens in het voortgezet onderwijs zijn in de laatste decennia steeds taliger geworden. Leerlingen die de stof goed beheersen, scoren soms toch laag, doordat ze de vragen niet goed kunnen interpreteren of doordat ze de inleidende teksten niet efficiënt kunnen lezen. Ook bij de formulering van antwoorden op open vragen gaat het vaak niet mis door het gebrek aan kennis, maar door een onvoldoende taalbeheersing.

Deze Mastercourse gaat over de rol van taal bij het succesvol afleggen van de eindexamens. U wordt getraind om uw leerlingen optimaal voor te bereiden op de eindexamens door ze strategieën aan te reiken waarmee ze de opgaven beter kunnen decoderen en antwoorden effectiever kunnen formuleren, zodat zij meer kans hebben op succes. Daarbij wordt gebruik gemaakt van fragmenten van recente CVE-eindexamens.

Docenten zaakvakken, exacte vakken en talen

Opzet/doel Mastercourse

Didactische nascholing

• Datum: vrijdag 20 november
  • Prijs: € 195 (inclusief koffie/thee en lunch)
  • Tijd: 10:00 - 17:00 uur
  • Locatie: Roeterseilandcampus, gebouw B/C/D (ingang B/C), Nieuwe Achtergracht 166, zaal B.3.07 (10.00 – 14.00 uur) en zaal B.3.06 (14.00 – 17.00 uur)
  • Na afloop ontvangen de deelnemers een certificaat

• prof. dr. Folkert Kuiken
  • drs. Nicky Heijne
  • drs. Joke Olie

De aanmelding is gesloten.