In deze Mastercourse wordt u getraind in het talig maken van uw eindexamenkandidaten, zodat zij meer kans hebben op succes.

Detail Summary
Datum 6 november 2015
Tijd 10:00 - 17:00
Examenzaal

De centrale examens in het voortgezet onderwijs zijn in de laatste decennia steeds taliger geworden. Leerlingen die de stof goed beheersen, scoren soms toch laag, doordat ze de vragen niet goed kunnen interpreteren of doordat ze de inleidende teksten niet efficiënt kunnen lezen. Ook bij de formulering van antwoorden op open vragen gaat het vaak niet mis door het gebrek aan kennis, maar door een onvoldoende taalbeheersing.

Deze Mastercourse gaat over de rol van taal bij het succesvol afleggen van de eindexamens. U wordt getraind om uw leerlingen optimaal voor te bereiden op de eindexamens door ze strategieën aan te reiken waarmee ze de opgaven beter kunnen decoderen en antwoorden effectiever kunnen formuleren, zodat zij meer kans hebben op succes. Daarbij wordt gebruik gemaakt van fragmenten van recente CVE-eindexamens.

Docenten zaakvakken, exacte vakken en talen

Opzet/doel Mastercourse

Didactische nascholing

• Datum: vrijdag 6 november
  • Prijs: € 195 (inclusief koffie/thee en lunch in Agora op het Roeterseiland)
  • Tijd: 10:00 - 17:00 uur
  • Locatie: Tangozaal, Plantage Muidergracht 155
  • Na afloop ontvangen de deelnemers een certificaat

• prof. dr. Folkert Kuiken
  • drs. Nicky Heijne
  • drs. Joke Olie
  • drs. Francien Schoordijk

Aanmelden

Om u aan te melden voor een Mastercourse maakt u bij de Illustere School een persoonlijke pagina aan.

1. Open onderstaande link.
  2. Maak een persoonlijke pagina aan door op  Registreer hier te klikken.
  3. U ontvangt op het door u opgegeven e-mailadres een  registratiemail met daarin een inlognaam en wachtwoord (als u deze mail niet ontvangt, controleer dan uw spam map of ongewenste-mailbox. Het is mogelijk dat deze mail als spam wordt gezien).
  4. Klik op  Schrijf je in voor een cursus.
  5. Kies onder het  Cursustype Mastercourses de nascholing waarvoor u zich wilt aanmelden.
  6. Kies de wijze van betaling en vul alle gewenste gegevens in.
  7. Klik ten slotte op  Inschrijven.
  8. U ontvangt per mail een bevestiging van uw inschrijving.

Enkele weken voor aanvang van de Mastercourse ontvangt u per post informatie over de locatie en het programma. Bewaar de gegevens van uw persoonlijke pagina goed. Als u wijzigingen wilt aanbrengen in uw persoonlijke gegevens of de aanmelding wilt annuleren, keert u terug naar uw persoonlijke pagina.