Docenten vwo/gymnasium die profielwerkstukken Cultuur en maatschappij begeleiden, zetten deze Mastercourse direct in hun agenda! Het doel van de Mastercourse is docenten inzicht te bieden in de verschillende aspecten van het begeleiden van profielwerkstukken.

Detail Summary
Datum 18 november 2016
Tijd 10:00 - 17:00
Locatie Bushuis/Oost-Indisch Huis
Ruimte VOC zaal
Artis Bibliotheek, foto: Monique Kooijmans, Universiteit van Amsterdam

In deze Mastercourse krijgt u informatie over onderzoeksvaardigheden, over het opzetten van een onderzoek en over de verschillende fasen van het maken van een profielwerkstuk. Naast algemene informatie wordt er in de workshops onder leiding van wo-vakdocenten gerichter ingegaan op het zoeken naar bronnen, het kiezen en afbakenen van een onderwerp en het formuleren van een probleemstelling. Er is keuze uit een workshop Taalkunde, Geschiedenis, Kunst en Literatuur. In de workshop Feedback krijgt u handreikingen om op een systematische wijze feedback te leveren tijdens het schrijfproces. Uw eigen vragen komen aan de orde en praktijksituaties van u of collega's kunnen als uitgangspunt worden genomen in de workshops. Vooraf wordt u dan ook gevraagd input te leveren voor deze Mastercourse. Bij de Mastercourse hoort materiaal bestaande uit een beoordelingssysteem voor het nakijken van profielwerkstukken en een overzicht van onderzoeksvaardigheden. Dit materiaal wordt beschikbaar gesteld via de website. Na afloop ontvangen de deelnemers een certificaat.

Vrijdag 18 november 2016, 10.00-17.00 uur

205 euro (inclusief koffie/thee en lunch)

• dr. Eveline Feteris (Taalbeheersing, argumentatietheorie en retorica)
  • Sanne Frequin MA (Kunstgeschiedenis)
  • dr. Paul Knevel (Geschiedenis)
  • prof. dr. Lisa Kuitert (Boekwetenschap)
  • drs. Joke Olie (Instituut voor Nederlands Taalonderwijs en Taaladvies)
  • dr. Madelon Simons (Kunstgeschiedenis)
Bushuis/Oost-Indisch Huis

Ruimte VOC zaal

Kloveniersburgwal 48
1012 CX Amsterdam

Inschrijven

Om u in te schrijven voor deze Mastercourse vragen wij u een account bij de Illustere School aan te maken. Als u al een account heeft, gebruikt u uw huidige account. Voor beide opties klikt u hieronder.