Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!

In deze mastercourse krijgt u voorbeelden te zien van oplichterij door boeken, van 'nepboeken' en vervalsingen door de eeuwen heen.

Detail Summary
Datum 19 januari 2018
Tijd 00:00 - 00:00

Een van de nieuwe woorden die het afgelopen jaar veel gebruikt werden, is "nepnieuws". Er wordt wat afgelogen, "liegen dat het gedrukt staat" luidt de uitdrukking. Dat is niet voor niets. Met drukwerk worden foefjes uitgehaald om ons op het verkeerde been te zetten, en dat is al zo sinds de boekdrukkunst werd uitgevonden. Sterker, ook in de tijd van de handschriften kwamen vervalsingen en nepboeken voor. Soms was politiek de aanleiding, maar soms ging het om spel, zoals bij literaire parodieën. In deze mastercourse krijgt u voorbeelden te zien van oplichterij door boeken, van 'nepboeken' en vervalsingen door de eeuwen heen. De zeldzame en vaak kostbare materialen komen voor u ter tafel in de prachtige ‘Regentenkamer’ van de Bijzondere Collecties van de Amsterdamse universiteitsbibliotheek. In deze mastercourse kunt u als boekenliefhebber uw hart ophalen.

De mogelijkheid om professionaliseringsactiviteiten ter validering aan te bieden bij registerleraar.nl is vanaf 1 augustus 2017 beëindigd. Deelnemers aan deze studiedag kunnen deze handmatig opvoeren in hun registerdossier. Log daarvoor in op uw account op registerleraar.nl, ga naar het tabblad ‘professionele ontwikkeling’, klik op ‘Activiteit toevoegen’ en ‘Zelf een activiteit toevoegen’. Deze studiedag kunt u invoeren voor 5 RU.

Doelgroep

Docenten Nederlands

Datum en tijd

Vrijdag 19 januari 2018, 10.00-17.00 uur

Prijs

195 euro (inclusief koffie/thee en lunch)

Docenten

Jos Biemans
Paul Dijstelberge
Frans Janssen
Lisa Kuitert
Bram Vannieuwenhuyze
Emile Schrijver

Inschrijven

Om u in te schrijven voor deze Mastercourse maakt u een account aan bij de Illustere School. Als u al een account hebt, kunt u dat gebruiken. Voor beide opties klikt u hieronder.