uva.nl

De serie 'Inleiding in de Kunstgeschiedenis' bestaat uit drie delen. Deel 1 behandelt de Oudheid-Middeleeuwen.

Detail Summary
Datum Start 3 september 2018 Eind 18 oktober 2018

Inleiding in de Kunstgeschiedenis biedt een overzicht van de Westerse kunstgeschiedenis vanaf de klassieke oudheid tot heden. De belangrijkste kunstwerken, gebouwen, artistieke stromingen, opvattingen en begrippen worden op chronologische wijze behandeld. Daarnaast komen belangrijke kunsthistorische thema's aan de orde, zoals het veranderende kunstbegrip, de problematiek van de stijlbenamingen, iconografische vraagstukken, ontwikkelingen in mecenaat en opdrachtgeverschap, de relatie tussen kunstgeschiedenis en andere (historische) disciplines, de omgang met bronteksten en de wisselende positie en status van de kunstenaar.

Studiegids

• Data: 3 september - 18 oktober 2018
  • Tijd: maandagen en donderdagen 15.00 - 17.00 uur
  • Locatie: Oudemanhuispoort D1.09
  • Cursusprijs: 190 / 171 (kortingsprijs voor AUV-leden)

Rooster

Studiemateriaal Janson's History of Art: the Western Tradition. (laatste editie, circa 150 euro) en materiaal op Canvas.
Overige informatie

U volgt het OUC als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen en geen werkcolleges (tenzij hierboven anders is aangegeven), geen tentamen mag doen en geen studiepunten mag behalen.

Uiterste aanmelddatum 23 augustus 2018 (op basis van beschikbaarheid)

Direct aanmelden en betalen

Algemene voorwaarden Open UvA-Colleges

CANVAS

Canvas is de (nieuwe) digitale leeromgeving van de Universiteit van Amsterdam en wordt gebruikt door alle docenten en (reguliere) studenten van de UvA. Toehoorders mogen ook gebruik maken van Canvas. Voor meer informatie klikt u op de link Veelgestelde vragen over Canvas.

Veelgestelde vragen over Canvas