uva.nl

Professie, staat en civilisatie zijn, evenals de trits mecenaat, markt en beleid, begrippen uit de sociale wetenschappen die bijdragen aan inzicht in kunst, cultuur en samenleving.

Detail Summary
Startdatum 6 februari 2019
Einddatum 22 maart 2019
Tijd 00:00

Direct aanmelden en betalen

Via visuele uitingen komen in deze boeiende collegereeks ook andere aspecten van cultuur aan de orde, zoals wetenschap, religie, recht, moraal en techniek alsmede andere kunstvormen, zoals literatuur, design en televisie. Ambachtelijke kunstwerken en industriële media lenen zich goed voor het uitleggen en illustreren van wetenschappelijke begrippen over de mensenmaatschappijen en de ontwikkelingen waaruit zij voortkomen.

In de colleges worden deze en andere sleutelbegrippen toegepast op voorbeelden uit de beeldcultuur en de sociale context waarin ze functioneren: van antieke beelden, altaarstukken, wandschilderingen en gedrukte spotprenten tot moderne monumenten, foto's in boeken, commercials, televisiedocumentaires, toneelopvoeringen, filmmuziek, opera en kunstwerken in musea. De docent licht toe hoe tradities in voortdurende metamorfosen doorwerken in nieuwe cultuurvormen, en hoe tradities zelf steeds opnieuw worden uitgevonden.

De laatste colleges gaan over cultureel erfgoed, moderne kunst, moderne media in een wereldsamenleving en de moderne wetenschappen die zich bezighouden met theater, muziek, kunst, architectuur en cultuur in brede zin.

Studiegids

• Data: 6 februari - 22 maart 2019
  • Tijden: woensdagen 17.00 - 20.00 uur en vrijdagen 15.00 - 18.00 uur
  • Locatie: Oudemanhuispoort, zaal D0.09
  • Prijs: 190 / 171 euro (kortingsprijs voor AUV-leden)

Rooster

Onderwijsvorm hoorcolleges
Studiemateriaal Wordt nader bekend gemaakt/aangeboden op Canvas (reader)
Uiterste aanmelddatum 27 januari 2019 (op basis van beschikbaarheid)
Algemene voorwaarden Open UvA-Colleges

Canvas

Canvas is de (nieuwe) digitale leeromgeving van de Universiteit van Amsterdam en wordt gebruikt door alle docenten en (reguliere) studenten van de UvA. Toehoorders mogen ook gebruik maken van Canvas. Voor meer informatie klikt u op de link Veelgestelde vragen over Canvas.

Veelgestelde vragen over Canvas