Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
uva.nl

De wereld in delen is het vervolg op de collegereeks De wereld van de mens, de reeks die de Illustere School in het eerste semester voor het eerst als Open UvA-College in het aanbod had.

Detail Summary
Startdatum 4 februari 2019
Einddatum 20 maart 2019
Tijd 00:00

Direct aanmelden en betalen

Het onderzoeksveld van regiostudies leidt op tot regiodeskundigen die met interdisciplinair gezag kunnen spreken over een bepaalde regio in zijn cultureel-maatschappelijke en politieke complexiteit. De regiodeskundige werkt vanuit het wetenschapsfilosofisch besef dat beweringen over andere regio’s en culturen altijd gekleurd zijn. Deze inleiding biedt de student de mogelijkheid om dit besef te internaliseren. Daarnaast vormt deze inleiding een oefening in het herkennen van essentialistische discoursen over naties, regio’s en culturen. De opzet van dit vak is daarom comparatief van aard. In regiostudies is het belangrijk stil te staan bij een aantal historische ontwikkelingen (modernisering, opkomst van natie-staten, globalisering). Deze collegereeks heeft daarom een deels chronologische opbouw. Daarnaast komen een aantal tijdloze concepten als gender en migratie aan bod. Vaste docenten worden afgewisseld met gastdocenten, en in wekelijkse regiospecifieke werkgroepen (Midden-Oosten studies, Mediterrane studies, Noord-Europa, Spaans/Latijns-Amerikaanse studies en Scandinavië studies) wordt teruggegrepen op de behandelde hoorcollegestof.

Studiegids

Data, tijd(en), locatie en prijs

  • Data: 4 februari - 20 maart 2019
  • Tijd(en): maandagen 17.00 - 19.00 uur en woensdagen 15.00 - 17.00 uur
  • Locatie: Oudemanhuispoort, D0.09
  • Cursusprijs: 190 / 171 euro (kortingsprijs voor AUV-leden)

Rooster

Belangrijk om te weten

Cursustype Open UvA-College
Onderwijsvorm Hoorcolleges
Semester/blok Semester 2, blok 1
Voertaal Nederlands
Studiemateriaal Zie de UvA studiegids
Overige informatie U volgt het OUC als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen en geen werkcolleges (tenzij hierboven anders is aangegeven), geen tentamen mag doen en geen studiepunten mag behalen. 
Uiterste aanmelddatum 27 januari 2019 (op basis van beschikbaarheid)
Algemene voorwaarden Open UvA-Colleges

CANVAS

Canvas is de (nieuwe) digitale leeromgeving van de Universiteit van Amsterdam en wordt gebruikt door alle docenten en (reguliere) studenten van de UvA. Toehoorders mogen ook gebruik maken van Canvas. Voor meer informatie klikt u op de link Veelgestelde vragen over Canvas.

Veelgestelde vragen over Canvas