uva.nl

De serie 'Inleiding in de Kunstgeschiedenis' bestaat uit drie delen. Het derde en laatste deel behandelt de Nieuwste tijd.

Detail Summary
Startdatum 4 februari 2019
Einddatum 21 maart 2019
Tijd 00:00
Franz Marc

Direct aanmelden en betalen

Inleiding in de Kunstgeschiedenis biedt een overzicht van de Westerse kunstgeschiedenis vanaf de klassieke oudheid tot heden. De belangrijkste kunstwerken, gebouwen, artistieke stromingen, opvattingen en begrippen worden op chronologische wijze behandeld. Daarnaast komen belangrijke kunsthistorische thema's aan de orde, zoals het veranderende kunstbegrip, de problematiek van de stijlbenamingen, iconografische vraagstukken, ontwikkelingen in mecenaat en opdrachtgeverschap, de relatie tussen kunstgeschiedenis en andere (historische) disciplines, de omgang met bronteksten en de wisselende positie en status van de kunstenaar.

Studiegids

• Data: 4 februari - 21 maart 2019
  • Tijden: maandagen en donderdagen 15.00 - 17.00 uur
  • Locatie: Oudemanhuispoort D0.09
  • Cursusprijs: 190 / 171 euro (kortingsprijs voor AUV-leden)

Rooster

Studiemateriaal Wordt nader bekend gemaakt/aangeboden op Canvas.
Uiterste aanmelddatum 27 januari 2019 (op basis van beschikbaarheid)
Algemene voorwaarden Open UvA-Colleges

CANVAS

Canvas is de (nieuwe) digitale leeromgeving van de Universiteit van Amsterdam en wordt gebruikt door alle docenten en (reguliere) studenten van de UvA. Toehoorders mogen ook gebruik maken van Canvas. Voor meer informatie klikt u op de link Veelgestelde vragen over Canvas.

Veelgestelde vragen over Canvas